Pretraga

[FOTOGALERIJA] Ana ima samo 17 godina, a već oduševljava svijet svojim crtežima

A- A+

Skrolajući Instagram možda ste već naišli na radove nevjerojatno talentirane Ane Mardešić iz Splita. Iako joj je samo 17 godina, već je održala svoju prvu izložbu, a objavama radova na društvenim mrežama svojim je talentom privukla nekoliko desetaka tisuća pratitelja.

Ana Mardešić ima 17 godina, učenica je ekonomske gimnazije u Splitu. Ipak, njena je prva ljubav crtanje, kojim se bavi od malih nogu. Njen talent prepoznaje njena okolina, pa je nedavno škola organizirala prvu izložbu na kojoj je Ana pokazala svoje radove.

Izdvojeni članak

[FOTO] Mlada umjetnica iz Zagreba cijelu godinu slikala svaki svoj ručak pa crteže pretvorila u izložbu

– Na inicijativu razrednice koja je upoznata s mojim radom i u suradnji s ravnateljicom, došlo je do ideje da se u prostoriji moje škole održi izložba mojih slika i da radove vide učenici škole i drugi zainteresirani. Izložba traje već mjesec dana, kaže nam Ana.

No, njeni crteži obilaze i svijet i to putem društvenih mreža, Facebooka i Instagrama na kojima je njen talent ukupno privukao gotovo 30 tisuća vjernih pratitelja.

 – Uvijek sam nešto crtala, ali sam tome ozbiljnije pristupila zadnje tri godine. Crtanje me ispunjava, uveseljava i nadam se da će to usmjeriti moj put u budućnost. Za sada u manjoj mjeri crtam po narudžbi radi nedostatka slobodnog vremena, ali tu i tamo nešto i zaradim, kazala nam je za kraj Ana. 

Valja za kraj napomenuti kako je Ana samouka, ali kaže kako trenutno pohađa radionicu gdje ju profesor priprema za umjetničku akademiju.

 – Upis akademije želja mi je još od osnovne škole i nadam se da ću upasti, otkrila nam je za kraj Ana, kojoj u tome želimo puno sreće.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap