Pretraga

Gotovi upisi u srednje škole: Pogledajte u kojima je ostalo mjesta nakon ljetnog roka 2023.

A- A+

Dostavom upisnica, za što je rok prošao u četvrtak u poslijepodnevnim satima, završeni su ovogodišnji upisi u srednje škole u ljetnom roku. I dok je tako za većinu osmaša konačno započeo odmor, oni koji se nisu upisali u srednju u prvom roku nestrpljivo iščekuju jesenski. Ministarstvo obrazovanja i CARNET objavili su okviran broj upisnih mjesta na jesenskom roku.

osoba piše rukom i uči

Ilustracija: Unsplash

Od danas su i službeno za učenike završnih razreda završene sve obveze oko škole – završeni su upisi u srednje. U četvrtak u 18 sati istekao je rok za dostavu upisnice u školu u kojoj su ostvarili pravo upisa, čime su se i službeno upisali u tu školu.

Objavljen okvirni broj mjesta nakon ljetnog roka

Oni kojima to nije pošlo za rukom, morat će na jesenski rok. Na njemu mogu konkurirati samo kandidati koji se nisu upisali u srednju na ljetnom roku i samo u školama u kojima je preostalo slobodnih mjesta.

Kako je i ranije propisano odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, okvirni broj slobodnih mjesta nakon ljetnog roka objavljen je ovog petka. U kojim je školama ostalo mjesta možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomenimo kako je trenutno stanje još uvijek podložno promjenama, te da je službena objava slobodnih mjesta 7. kolovoza.

Ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako izgleda kalendar upisa na jesenskom?

Rokovi upisa u srednje u jesenskom roku malo su ‘gušći’ od onih u ljetnom. Prijave se isto vrše online, putem sustava srednje.e-upisi.hr. Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa je 21. kolovoza, a prijave traju samo četiri dana, do 25. kolovoza. Ako neka škola provodi dodatnu provjeru, odnosno prijemni, tu školu kandidati moraju prijaviti do 23. kolovoza. Dodatne provjere u jesenskom roku provode se do 24. kolovoza, a kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za upis brisat će se s lista 25. kolovoza.

Konačne ljestvice poretka u jesenskom upisnom roku u srednje škole bit će objavljene 26. kolovoza, a krajnji rok za dostavu upisnica srednjim školama je 29. kolovoza. Ostale važne datume jesenskog roka upisa u srednje škole pogledajte u tablici ispod.

Datumi upisa u srednje 2023. u jesenskom roku

Datumi upisa u srednje 2023. u jesenskom roku

Naš podcast o upisima u srednje škole, u kojem smo ugostili Tomislava Rožića, koordinatora za upise pri CARNET-u, pogledajte ispod:

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako ga koristiti pogledajte u videu na našem TikToku:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.