Pretraga

Grad Zagreb baš je lijepo počastio žene za Novu godinu seksističkim plakatom u tramvajima

A- A+

Od jutra se na društvenim mrežama dijeli fotografija zaista skandaloznog plakata iz ZET-ovog tramvaja. Jedan je korisnik Twittera, naime, uslikao nešto što je valjda trebao biti edukativan plakat koji će, pak, pojasniti što sve konzumacija alkohola čini muškarcima i ženama. Ako niste znali, u ZET-ovom tramvaju ćete naučiti – pijane žene prvo se neoprezno upuštaju u seks s nepoznatim osobama.

Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

U zagrebačkim tramvajima danas je osvanulo nešto što je trebalo predstavljati edukativni plakat o štetnosti konzumacije alkohola u muškaraca i žena, a skrenulo je u dosta odvratan seksizam.

Na plakatu u ZET-ovu tramvaju za početak se ističe da alkohol kod muškaraca povećava spolnu želju, istodobno smanjuje spolnu moć i erekciju, a sve to rezultira njihovim gubitkom samopouzdanja.

S druge strane, kao prvi ‘problem’ kod ženske konzumacije alkohola stoji da ‘kod žena dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama‘. Nevjerojatan seksizam u ZET-ovu tramvaju uočio je jutros jedan korisnik Twittera i zapitao se tko je tu lud.

Telegram.hr doznao je, od tvrtke koja postavlja plakate u ZET-ovim tramvajima, da se radi o edukativnoj kampanji te da je plakate naručio Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba. Javili su se potom i pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo, no njegov odgovor još nisu dobili.

Sramotni plakat nastao je u suradnji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj CEDAR. Predsjednica Centra Ksenija Rissi Telegramu je kazala da su plakate izrađivali učenici srednjih škola te da su kroz njih ‘željeli poslati poruku svojim vršnjacima o potrebnom oprezu zbog potencijalnih neposrednih i posrednih štetnih posljedica pijenja alkohola’.

Grad Zagreb baš je lijepo počastio žene za Novu godinu seksističkim plakatom u tramvajima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap