Pretraga

Heroina maturalne zabave: Tri učenice nisu imale novca za haljinu, a onda je profesorica Sandra spasila stvar

A- A+

Maturalna zabava jedna je od značajnijih trenutaka u životu svake osobe, ali i veliki financijski izdatak, kojega si brojne obitelji teško mogu priuštiti. Uvidjela je to i profesorica Sandra Arena iz srednje škole Bedford u Massachusettsu, koja je došla na ideju kako taj trošak barem malo umanjiti, pokrenuvši, kako je to nazvala, ‘knjižnicu za haljine’.

foto: pixabay

Profesorica Sandra Arena jako dobro zna koliko skup može biti maturalni ples za jednu djevojku – od kupnje haljine, cipela, do ostalih modnih dodataka. Kako je i sama majka dvaju tinejdžerica, često je sa svojim prijateljima razmjenjivala haljine.

Ovaj model razmjene lani je organizirala i u svojoj školi, ali sada ga još više namjerava proširiti, piše Bedford.wickedlocal.com.

Tri djevojke prošle godine otišle su na ples zahvaljujući programu

Izdvojeni članak

Maturalni ples veliki je trošak, a srednjoškolci iz Jelse došli su na genijalnu ideju kako ga podmiriti

– Puno djece koja prolaze kroz naš program nema mogućnost kupiti haljinu za maturalni ples. Želimo da djevojke koje si ne mogu priuštiti skupu haljinu ipak nekako dođu do nje, kazala je profesorica Arena, koja u program želi privući čak i one koji do haljine mogu doći, jer smatra da bi to bolje povezalo učenice i čitavu zajednicu.

Za sada je profesorica uspjela pribaviti 50-ak haljina, no to i dalje nije dovoljno jer su potrebne haljine različitih veličina.

Kada je ovaj program organizirala lani, imala je puno manje haljina. No, vidjevši sreću na licima triju svojih učenica, koje su zahvaljujući ovom projektu mogle na maturalni ples, znala je da ga mora proširiti.

– Nisam sigurna bi li te djevojke uopće otišle na maturalni ples jer vjerojatno nemaju novca da si kupe haljinu, kaže profesorica.

‘Knjižnica za haljine’

Izdvojeni članak

Bijelo odijelo poslužilo za drugo sijelo: Doznajte kako i zašto Dražen Petrović nikada nije otišao na maturalnu večer

Princip je takav da će profesorica sa svojom kolegicom organizirati jednu noć zamjene, nakon što prikupe dovoljno haljina, kako kažu, vjerojatno krajem veljače ili početkom ožujka, budući da je ples u svibnju. Profesorica Arena nada se da će sam događaj biti zabavan, a posjetiteljima će ponuditi i pizzu. Učenice će doći sa svojim roditeljima i isprobavati haljine koje im se sviđaju sve dok ne pronađu onu pravu.

– Mogu doći i jednostavno probati haljinu, a posudba će biti zabilježena… slično kao u knjižnici, kaže profesorica Arena, koja čak ima i dogovor s kemijskom čistionicom gdje će haljine prije posudbe biti očišćene.

Uz to, profesorica ima i krojačkog iskustva, pa će sama privremeno prekrojiti haljinu tako da djevojkama te večeri savršeno pristaje. Svaki stanovnik njihova grada koji ima haljinu za posudbu, može ju donijeti u školu.

– Mali smo grad i puno pomažemo jedni drugima, a ovo je samo još jedan takav slučaj, zaključuje profesorica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap