Pretraga

‘Izvrstan’ uvod u novu nastavnu godinu: Pao školski web sustav u čitavoj Hrvatskoj

A- A+

Kako bi roditelji i školarci u čitavoj zemlji došli do važnih informacija o početku nove nastavne godine,  morat će se prošetati do škole. Naime, u čitavoj je Hrvatskoj došlo do kolektivnog pada web stranica škola pa ovog su tjedna s roditeljima počele komunicirati putem oglasnih ploča i lijepljenjem obavijesti.

Screenshot

Prema pisanju Novog lista, važne informacije poput onih o tome kada učenik treba doći u školu, koja je smjena ili  kada će se dijeliti udžbenici i slično, od početka tjedna ne nalaze se na web stranicama škola, jer one – ne rade! Zato su škole praksu informiranja roditelja putem interneta zamijenile lijepljenjem papirnatih obavijesti.

Izdvojeni članak

Drama uoči početka nastave: Škola kreće za 5 dana, a ministrica nije obavila važnu zadaću

– Morat ćemo staviti oglas na ulazu u školu, kao u dobra stara vremena kako bismo roditelje obavijestili o svim potrebnim informacijama. Problem nam je i zapošljavanje, jer svi natječaji za zapošljavanje nastavnika moraju biti objavljeni na web stranici škole, a to sad nismo u mogućnosti napraviti, kazao je za Novi list ravnatelj OŠ Srdoči u Rijeci, Ivan Vukić, čija se škola tako prisilno vratila u prošla vremena.

Kolaps informatičkog sustava traje već danima, a ravnatelji tvrde kako od CARNet-a, mreže koja opslužuje 1.200 hrvatskih škola, nisu saznali mnogo toga. Za Novi list iz te ustanove poručuju da je zbog pojačanog broja pristupa korisnika web stranicama škola došlo do određenih poteškoća te da intenzivno rade na njihovom otklanjanju. Slično su kazali i iz Ministarstva, odakle poručuju da CARNet žurno otklanja poteškoću. Odgovor CARNET-a svakako iznenađuje – budući da broj učenika u Hrvatskoj iz godine u godinu pada, teško je za povjerovati da dolazi do pojačanog pristupa korisnika web stranicama u odnosu na prethodne godine kada se ovako opsežan krah sustava nije događao, prenosi Novi list.

‘Izvrstan’ uvod u novu nastavnu godinu: Pao školski web sustav u čitavoj Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap