Pretraga

Krizni stožer odgovorio na pitanje je li moguće da se matura održi u lipnju

A- A+

Na redovnoj press konferenciji Nacionalnog stožera novinarka je postavila pitanje o održavanju državne mature. Capak je rekao da je teško znati kakva će biti situacija u tom periodu, no da je državnu maturu moguće organizirati. Naravno, sve u dogovoru s Ministarstvom obrazovanja.

Screenshot YouTube

Krunoslav Capak je rekao da je jako teško prognozirati kakva će biti situacija u vrijeme kada bi se trebala pisati državna matura, što je mjesec lipanj.

Izdvojeni članak

Bivši voditelj kurikularne reforme: Maturu treba odgoditi za jesen, maturanti su u najvećem mogućem stresu

– U svakom slučaju, ako bi bila povoljna epidemiološka situacija može se matura održati uz provođenje određenih epidemioloških mjera, socijalnog distanciranja i provođenja testiranja na način da se ne dolazi u bliski kontakt i da se međusobno ne komunicira, što je naravno moguće uz određene tehničke poteškoće organizirati. Ja sam siguran da u Ministarstvu znanosti i obrazovanja postoji, vezano uz to, određeni plan. Oni će sigurno i nas konzultirati oko toga i mi ćemo provjeriti kako oni to planiraju, rekao je Capak.

Dodao je da su bilo kakva predviđanja u ovom trenutku nezahvalna no rekao je da uvijek postoji način da se provede nešto takvo kao što je državna matura uz poštivanje određenih mjera.

Na to se nadovezao ministar Beroš koji je rekao da epidemiologija sama po sebi ne može dati odgovor na ovo pitanje o maturi te da se odluke donose u suglasju različitih stručnjaka. Epidemiološka struka s obrazovnom strukom u ovom slučaju, rekao je.

 

Copy link
Powered by Social Snap