Pretraga

Lajk naš svakdašnji: Zavjera na maturi ili šta ti je slučajnost

A- A+

Eto taman su se prekjučer tako formirale zvijezde nad Senjom, Splitom i Đakovom. U tri grada, tri odgovorna kontrolora državne mature na ispitu iz hrvatskog jezika umjesto kutije na kojoj je lijepo pisalo ” ESEJ ”, otvore kutiju na kojoj je pisalo ” TEST ”. Razvoj događaja koji je uslijedio jednak je onom da im je eto svoj trojici u isto vrijeme tog popodneva iz oblaka opao klavir iste marke na glavu.

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Vraća li se Hrvatska u srednji vijek? Jok mater ti se vraća

Leptir je zamahao krilima negdje nad Tihim oceanom, što je leptir uopće radio nad oceanom ne znam, ali je za ovu priču bitno da on baš tu zamaše krilima. Mahao naš leptir krilima i stvorio neprimjetan povjetarac. Taj povjetarac spojio se s jačim vjetrom koji je tu eto tako puhao i gledao svoja posla. Time je vjetar sada taman dovoljno ojačao da podigne val milimetar veći od uobičajenog.

Taj pak milimetar veći val prerastao je u sljedeći val koji je bio dva milimetra veći i dok si rekao test, ovaj esej, ovak keks ( uvijek se zabunim) stvorio se uragan. Uragan je zahvatio jedrilicu njemačkih pustolova Hansa i Marie. Zahvaćeni ovim nenadanim nevremenom Hans i Maria brže bolje su potražili zaklon i tako skrenuli sa svoje planirane rute do malog pustog otočića sred Tihog oceana. Na tom otočiću su Hans i Maria pronašli, naravno, tri bradata hrvatska prosvjetara, jednog iz Senja, drugog iz Splita, trećeg iz Đakova.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Priča o čoviku, pasu i kučku

Šta ti je slučajnost

Eto šta ti je slučajnost, leptir zamaše krilima negdje nad Tihim oceanom i zbog toga njemački pustolovi pronađu tri bradata nesretnika iz Senja, Splita i Đakova. Godinama su oni jadni tamo izgubljeni čekali spas, već su i nadu izgubili. Računali su u početku da će ih netko iz njihova sindikata potražiti ili da će bar otok biti napućen prekrasnim sisatim djevicama koje se strahovito lože na bradate profesore. U takvim situacijama čovjek na sve misli, svašta mu padne na pamet, ali da će ih neki leptir na kraju spasiti, e to baš nitko nije mogao očekivati. Ali takav ti je život- nepredvidljiv.
Jednom se u svako par godina zvijezde poslože na taj način da pokrenu niz događaja koje nitko nikada ne bi očekivao.

Eto taman su se prekjučer tako formirale zvijezde nad Senjom, Splitom i Đakovom. U tri grada, tri odgovorna kontrolora državne mature na ispitu iz hrvatskog jezika umjesto kutije na kojoj je lijepo pisalo ” ESEJ ”, otvore kutiju na kojoj je pisalo ” TEST ”. Razvoj događaja koji je uslijedio jednak je onom da im je eto svoj trojici u isto vrijeme tog popodneva iz oblaka opao klavir iste marke na glavu. Sad da vam nisam ispričao priču iz uvoda koja govori o fantastičnim razmjerima slučajnosti jamačno bi rekli da se zajebavam, eto šta ti je slučajnost.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Kako biti jako bogat i sviriti muškom spolnom organu

Skeptični bolesnici

Znam, ima onih koji su po prirodi skeptici i koji u svemu traže teorije zavjere. Takvi čak i sapunice snimaju i gledaju ponovo jer su uvjereni da siromašna i (s)lijepa Julija, koja čudesno progleda kad je sveta Crna Gospa od Guadalajare dotakne svojom drvenom rukom po glavi, ipak nije davno izgubljena kći sumanuto bogatog Jorgea – koju su davno oteli krokodili. Baš su takvi cinici i našeg Sanadera zatvorili, a lijepo je čovjek rekao i to na televiziji da je nevin (eventualno je i to sve sa njim mogla biti kakva slučajnost – opao čovjek s penkalom u ruci na papir i slučajno potpisao, jebiga ).

Takvi će bolesnici braćo moja ići tako daleko da će i zbog ove slučajnosti sklapati teorije nekakve sindikalne zavjere. Sve samo da se ne bi pomirili sa jednostavnom istinom da se ovdje radi o običnom ljudskom faktoru. E i da je Sanader nevin -to isto.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Pobiže mi ćaća sa susidom Brankom, kukavna mi mater

Izgubljeni na otočiću

Nego, sigurno ste se zapitali šta tri bradata prosvjetara iz Senja, Splita i Đakova rade izgubljeni na pustom otočiću? Ljudi moji oni su vam se tamo našli, naravno, sasvim slučajno, sitnom ljudskom greškom koja se bilo kojem profesoru iz Senja, Splita i Đakova bilo kada u isto vrijeme na istom ispitu može dogoditi. Upravo je ova priča najčvršči dokaz skepticima da se greške i slučajnosti događaju!
Išli njih trojica na neku konferenciju u Zagreb i slučajno kod Gospića na tabli umjesto ZAGREB pročitali RIJEKA. Na kraju kad bi čovjek čitav život bio tako sitničav i pazio na svako malo slovo gdje bi završio? Završili naši junaci tako u Rijeci i vidjeli tamo brod za Anconu.

Reče ovaj iz Senja: ‘ Garant to brod preko Save neki ‘. Dođu oni do druge table na njoj lijepo pisalo: Brod za Anconu- nema nikakve veze sa brodom preko Save. Ali jebiga- ljudski faktor i ukrcali se oni tako na brod za Anconu. Kad su stigli u Anconu, za koju su držali da je Novi Zagreb, umjesto u Hotelu ” Gaj ” odsjeli su u avionu za Sant Matrinique. Onda ih je na pola puta poteralo na toalet jer su jeli fiš-paprikaš, iako su držali da su naručili laganu juhicu, ah ta vražja slova, sva su ista.

E jebiga onda su umjesto na toalet na kojem je pisalo ”Toalet” otvorili vrata od avijona na kojima je stajalo ” Vrata od aviona ” i opali u Tihi ocean na kojem nije pisalo ništa ( inače bi jamačno u neki drugi ocean opali ). Plutali su neko vrijeme dok ih more nije naplavilo na pusti otok. Tu su godinama čekali spas, na kraju su ih pronašli Hans i Maria koje je tu nanijelo neko nenadano nevrijeme. Šta ti je slučajnost.

Sloboda od optužbi

Obzirom da je sve ovo bilo slučajno i da za slučajnost nitko ne odgovara, zahtjevam da se svi sudionici skandala na maturi oslobode svake odgovornosti. Također zahtjevam da smjesta prestanu i napadi na našeg ministra, jer tko je živ mogao ikada očekivati da će hrpa profesora baš na isti dan slučajno postati nepismena.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Čuvajte svoje mame i tate

Nitko,isto kao što nitko nije mogao znati da će leptir zamahati krilima i izazvati oluju koja je na kraju spasila naše prosvjetare koji su na pustom otoku završili također slučajno. U tim rijetkim vremenina kada se zvijezde poslože tako da se neviđene slučajnosti počnu zbivati moramo imati razumijevanja jedni za druge jer nikada ne znamo kada će nam svima u isto vrijeme slučajno opasti isti klavir na glavu. Sudeć’ prema slučajnosti koja se zbila u Senju, Splitu i Đakovu to je moguće svakog trena. Eto šta ti je slučajnost.

P.S na tom pustom otočiću jedan je od prosvjetara dobio neku upalu esejisa, ovaj testisa od vjetra. Uvijek se zabunim kad su tako slične riječi ”esej”, ”test” – jebiga.

Copy link
Powered by Social Snap