Pretraga

Na sreću spavalicama: Večeras pomičemo sat i spavamo duže

A- A+

Zadnji vikend u listopadu označava završetak ljetnog računanja vremena. Stoga nemojte zaboraviti večeras u tri nakon ponoći pomaknuti kazaljku na dva sata.

Posljednje noći sa subote na nedljelju u listopadu prestaje ljetno računanje vremena. Da biste se vratili na zimsko vrijeme večeras morate kazaljku s tri vratiti na dva sata. Na sreću svim spavalicama zbog toga ćemo u nedjelju spavati sat duže.

No prelazak na zimsko računanje vremena odrazit će se i na željeznički promet, kako pišu na Hrvatskim željeznicama.

Zbog pomicanja sata, večeras će na sat vremena biti zaustavljena tri putnička vlaka na sat vremena. Radi se o vlaku na relacijama Vinkovci – Zagreb (stajat će u kolodvoru Vinkovci), Varaždin – Zagreb (stajat će u kolodvoru Varaždin) i Osijek – Zagreb (stajat će u kolodvoru Špišić Bukovica).

Ako ne želite da vam dolaze veće režije, onda imajte na umu i podsjetnik iz HEP-a da se s povratkom na zimsko računanje vremena mijenjaju razdoblja dnevnih tarifa za obračun. Stoga će se od sutra utrošena električna energija prema višoj tarifi obračunavati u razdoblju od 7 do 21 sat, a prema nižoj tarifi u razdoblju od 21 do 7 sati.

Na sreću spavalicama: Večeras pomičemo sat i spavamo duže
Share via
Copy link
Powered by Social Snap