Pretraga

Nova poruka srpske profesorice koja je studente pozvala na ‘rat’ protiv starleta i sponzoruša

A- A+

Rajna Dragičević profesorica je Filološkog fakulteta u Beogradu koja je prošlog proljeća oduševila regiju nadahnutim govorom kojim je studente pozvala na bitku protiv izvrnutog sustava vrijednosti. Profesorica se nedavno oglasila opet istaknuvši kako je misleća mladež jedina šansa da se nešto promijeni.

Profesorica Rajna Dragičević s Filološkog fakulteta u Beogradu koja je prije nekoliko mjeseci oduševila regiju pozvavši svoje studente da ‘zarate’ sa starletama, tajkunima i sponzorušama, početkom 2014. godine. Ponovno je mlade intelektualce potaknula da se znanjem izbore za bolju i zdraviju budućnost.

Izdvojeni članak

Iskrenost na ispitu: Priznao da ne zna odgovor pa od profesora tražio ljubavni savjet

Misleću mladež treba čuvati jer bez nje nema nade

– Moji studenti kao i mnogi drugi mladi ljudi, zbunjeni su porukama koje dolaze iz društva u kojem žive. Odgoj im govori da se trebaju obrazovati, da se rad isplati i da će im poštenje donijeti uspjeh u životu, a realnost ima poručuje da se do svega može doći lakšim putem i da se sve može kupiti – od testova, preko titula do radnog mjesta, ogorčeno je izjavila Dragičević za beogradsku Politiku dodavši kako je to razlog zbog kojeg želi studente ohrabriti i kazati im da su oni ti koji su i dalje na pravom putu.

Istaknula je i kako se za misleću omladinu treba boriti jer ako je izgubimo i dopustimo da i oni utonu u sveopći mulj, nema nade ni za ostale.

Izdvojeni članak

Viralni govor koji vrijedi pročitati: Profesorica iz Beograda diplomcima darovala govor za pamćenje

Nije sve u novcu već u organizaciji

Na novi istup ju je posebno potaknuo sve veći odljev mozgova iz njene zemlje u krajeve gdje sustav funkcionira.

– Jasno je da nije sve u novcu već i u dobroj organizaciji. Željni smo i mi i oni reda. Potrebno je da znamo što se može, a što ne može i tko je tko u zemlji u kojoj živimo, poručila je profesorica.

Za kraj je još jednom podsjetila na svoj govor pred studentima održan prošlog proljeća.

– Iza zvučnih naziva zanimanja najčešće se kriju foliranti koji misle da se ugled može steći preko noći. Krenite u rat protiv svih starleta, sponzoruša, pjevačica, manekenki, tajkuna, biznismena i pobjedite ih. Bi im morate postati orjentacijska točka, svjetionik u životu. Kao profesori srpskog jezika vi ste čuvari jezika i kulture. Učite učenike da vole svoju zemlju. Usadite im osjećaj za društvenu odgovornost i objasnite da zemlju nitko ne može očistiti osim njih, poručila je Dragičević tad, a ponovila još jednom početkom 2014. kako se ne bi zaboravilo.

Nova poruka srpske profesorice koja je studente pozvala na ‘rat’ protiv starleta i sponzoruša
Share via
Copy link
Powered by Social Snap