Pretraga

‘Odletio’ ravnatelj Šumarske škole u Karlovcu, sudbina učenika ispod praga još nepoznata

A- A+

Nakon što je inspekcija u petak pročešljala Šumarsku školu u Karlovcu, nađene su nepravilnosti pri upisivanju učenika u četverogodišnja zanimanja. Priča je ista kao i nedavno u Kaštel Štafiliću, gdje su u takva zanimanja upisivani i učenici s brojem bodova manjim od propisanog. Nakon inspekcijskog nalaza, ravnatelj Robert Erdeljac tražio je razriješenje s dužnosti, a njegovo mjesto zasad zauzima v.d. ravnateljica Đurđica Janjanin.

Prosvjetna inspekcija je u petak provjeravala Šumarsku školu u Karlovcu te je pronašla nepravilnosti pri upisu. Naime, u
četverogodišnja zanimanja upisivani učenici s premalim brojem bodova. Nakon inspekcijskog očitovanja, dosadašnji ravnatel Robert Erdeljac zatražio je vlastito razrješenje što je Školski odbor i učinio. Na njegovo mjesto došla je v.d.
ravnateljica prof. Đurđica Janjanin.


Izdvojeni članak

Karlovačka škola na udaru inspekcije zbog učenika upisanih ispod bodovnog praga

Učenici će nekako biti zbrinuti

O sudbini tako upisanih učenika još se ništa točno ne zna, a ravnateljica tvrdi kako će oni na neki način biti zbrinuti. – Situacija je jako nezgodna i vrlo je teško dati nekakvu izjavu. Moramo postupiti prema nalogu inspekcije, a to znači ispisati učenike s manjkom bodova iz četverogodišnjih zanimanja. U procesu smo traženja rješenja, jer nitko od tih učenika ne može na cestu. Oni su već mjesec dana na nastavi, veselili su se, a sad je to vrlo neugodno iskustvo za njih, kazala je v.d. ravnatelja.

Školski odbor još ne zna što će točno s učenicima

Profesorica Janjanin, inače dugogodišnja djelatnica karlovačke škole, nije nam mogla dati informaciju o koliko se učenika zapravo radi. Neslužbeno ipak doznajemo kako je riječ o dvadesetak učenika upisanih ‘ispod crte’. Kako će točno postupiti školski odbor ne zna se, ali vjerojatno je da će ti učenici biti upisani u trogodišnja zanimanja za koja imaju dovoljan broj bodova

– U cijeloj zbrci najviše ispaštaju učenici koji su već dobrano krenuli na nastavu i ostvarili neke planove i prijateljstva, sa žaljenjem ističe ravnateljica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap