Pretraga

Održava se konferencija Srca o digitalnoj transformaciji u obrazovanju, pozvani su svi

A- A+

Sveučilišni računski centar (Srce) održava stručnu konferenciju Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2022 6. i 7. travnja 2022. u Mozaik Event Centru. Gostovat će stručne osobe iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, a na Forumu će se voditi rasprava o promjenama koje se odvijaju, ali i onima koje predstoje te o izazovima i prilikama koje svima donosi digitalna transformacija. Na sudjelovanje u Forumu i u raspravi su pozvani svi.

forum_celnika_srce

Foto: PR

Središnji dio programa prvog dana konferencije Srce DEI 2022, 6. travnja je Forum čelnika iz sustava znanosti i visokog obrazovanja na kojem će se raspravljati na temu “E-infrastruktura za znanost i visoko obrazovanje kakve želimo”.

U okviru 90-minutnog Foruma ključne osobe iz sustava znanosti i visokog obrazovanja razgovarat će o promjenama koje se odvijaju, ali i onima koje predstoje te o izazovima i prilikama koje svima donosi digitalna transformacija. Raspravljat će se i o razini spremnosti za iskorištavanje tih prilika, kao i o spremnosti na promjene u sustavu općenito, a onda i na digitalnu transformaciju.

Izdvojeni članak

Digitaliziranje obrazovanja: Srce održava konferenciju, stručnjaci će predstaviti novitete

Jedna od tema su i očekivanja te potencijali što ih ustanove imaju u području informacijskih tehnologija: kako gledaju na nužnost rješavanja organizacijskih pitanja vezanih uz uspješnu digitalnu transformaciju i njezinu implementaciju na visokim učilištima i institutima odnosno na primjenu naprednih tehnologija i digitalnih usluga u znanosti i obrazovanju. Pritom će se naglasiti uloga i važnost e-infrastrukture i digitalnih usluga za sustav, ustanove i pojedince u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

U raspravi će sudjelovati:

Sandra Bezjak, v. d. ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje
Stjepan Lakušić, novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu, dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu
Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, predsjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske
Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a
David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković

Moderatorica foruma bit će Tanja Ivančić, Večernji list, a svi koji žele saznati kako čelnici ustanova u sustavu znanosti i visokog obrazovanja vide budućnost sustava, pozvani su na sudjelovanje u Forumu i raspravi, a prijaviti se mogu na linku. Ova konferencija ujedno je i konferencija nacionalnog projekta Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka (HR-ZOO).

Održava se konferencija Srca o digitalnoj transformaciji u obrazovanju, pozvani su svi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap