Pretraga

Opet imamo dosta zaraženih, a još jedna zagrebačka gimnazija ide online

A- A+

Opet imamo preko dvije tisuće zaraženih, a jedno od najpogođenijih je žarišta Grad Zagreb. Koronavirus ne štedi ni učenike i djelatnike škola. U posljednja 24 sata utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 35 učeika i 7 nastavnika zagrebačkih škola, a u izolaciji ih je deset puta više. Upravo zbog širenja virusa, ravnateljica zagrebačke XVI. gimnazije Nina Karković donijela je odluku da sljedećih deset danas s nastavom idu – online.

Foto: Alexandra Koch; Pixabay

Ministar obrazovanje Radovan Fuchs otkrio je kako na današnji dan na koronavirus u Hrvatskoj pozitivno 367 školskih djelatnika i 1.192 djece. Od toga je njih 129 do 6 godina, a 1.063 od 7-18 godina. U samoizolaciji se nalazi 604, školskih djelatnika i 10.653 djece, od toga 2.209 do 6 godina i 8.444 od 7-19 godina.

‘Dobro smo se držali prvih mjesec dana’

Posebno je teška situacija u Zagrebu, jednom od najpogođenijih gradova i žarišta širenja koronavirusa. Tijekom proteklog dana u Zagrebu je otkriveno 14 pozitivnih učenika i šest nastavnika osnovnih škola te 21 učenik i jedan nastavnik srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 271 učenika i osam nastavnika osnovnih te 462 učenika i 10 nastavnika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 22 osobe.

Upravo ta, ne baš povoljna epidemiološka slika zahvatila je i XVI. gimnaziju pa su donijeli odluku, uz odobrenje gradskog ureda, da svu nastavu do 6. studenog drže online. Kako nam kaže ravnateljica Nina Karković, u početku nije bilo tako loše, no onda se virus počeo širit i rastao je broj učenika u izolaciji.

– Dobro smo se držali prvih mjesec dana. Onda su nam do prošlog vikenda dva razreda završila u izolaciji, a preko vikenda se to i povećalo. Ne samo kod nas, i u Gradu je teška situacija, pa smo shvatili da je možda bolje da se na neko vrijeme nastava održava online. Zamolili smo roditelje i učenike da ozbiljno shvate samoizolaciju, rekla nam je ravnateljica.

Opet imamo dosta zaraženih, a još jedna zagrebačka gimnazija ide online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap