Pretraga

Savjeti o seksu namijenjeni svim brucošima

A- A+

Odlazak na fakultet svakako je novo poglavlje u životu, osobito onima koji uz početak visokog obrazovanja, mijenjaju i životnu sredinu. No svim brucošima je zajednička okolnost da dolazite u ozbiljnije godine, u kojima se kombiniraju veća količina neovisnosti i slobode s nabujalim hormonima 19-godišnjaka. Kako taj ‘koktel’ ne bi doveo do neželjenih posljedica, donosimo deset savjeta o seksualnom ponašanju, koje biste trebali imati na umu.

Početak studiranja veliki je korak u životu mlade osobe, ali i doba kada se očekuje da se riješite dječjih mušica, koje su se u srednjoj još mogle donekle tolerirati. Uz to dobivate i veću razinu slobode i neovisnosti, koja se u kombinaciji s bujnim hormonima osobe od 18 ili 19 godina može pretvoriti u niz vrlo loših životnih odluka. Stoga Huffington Post donosi deset savjeta o seksu, namijenjenih svim brucošima.

Izdvojeni članak

Idealno doba za prvi seks je nakon punoljetnosti

Neka je ladica s kondomima uvijek opskrbljena

Kako navode na spomenutom izvoru bilo da ste dečko ili djevojka, budite uvijek opskrbljeni ovim ‘sigurnosnim gumicama’. Sve što još trebate paziti je to da ih ne upotrijebite nakon što im je istekao rok.

Jedino gore od seksa bez kondoma, je kada u pola seanse ovo kontracepcijsko sredstvo otkaže poslušnost.

Osim u sobi, neka kondom bude i uz vas

Nošenje kondoma uvijek sa sobom ubrajamo i u sferu sigurnosti i u sferu optimizma. Šalu na stranu, nije prevelik predmet pa ga lako možete staviti u novčanik, torbicu, džep, tako da ne bi bilo problema. Pazite ipak da nije među hrpom nabacanih stvari, od kojih su neke i metalne, kako se ne bi oštetio.

Ne činite to pijani

Nedavno smo pisali o tome kako su studije pokazale da će pripadnice nježnijeg spola rjeđe inicirati seks kada su pijane, nego u trezvenom stanju, kao i da će se teže ‘napaliti’ kada su u alkoholiziranom stanju. To su samo dva razloga zašto u pijanom stanju ne trebate spolno općiti. Dodajmo im i druge moguće posljedice, kao što su neželjena trudnoća, blackout, mizeran seksualni performans te viralni video klip izvedbe na netu.

Naravno nabrojano se ne odnosi na situaciju kada ste popili jednu ili dvije čaše vina uz večeru. To katkada i potiče seksualno raspoloženje, kod oba sudionika.

Izdvojeni članak

Spolne bolesti možete dobiti i bez seksa, doznajte na koje načine!

Imajte zabranjeno voće

Ovo se isključivo tiče studenata smještenih u domovima. Poželjno bi bilo imati zabranjenu zonu u kojoj ste si odredili lovostaj. O čemu se radi. Ako neka djevojka ili dečko, boravi u sobi koja je nekoliko ili nekolicinu metara udaljena od vaše, savjetodavno bi bilo ne petljati se s njom.

Time ćete izbjeći kasnije neugodnosti. Drugi paviljoni, unutar istog domskog kompleksa, već su poželjnije opcije.

Ako vam se netko jako sviđa, nemojte odmah spavati s njim

Imate li ozbiljnije namjere sa svojom potencijalnom seksualnom družicom, nemojte se upuštati u odnos, budući da ćete teško biti poslije u vezi s nekime s kime ste spavali odmah u tako neformalnim okolnostima. Ako već želite usputni seks, neka to bude osoba od koje nemate nikakva kasnija očekivanja.

Ne činite to dok cimer/ica spava u sobi

Nisu potrebna pretjerana objašnjenja oko ovog postulata. Niz je neugodnih i sramnih situacija koje se mogu izroditi, činite li ovaj ekshibicionizam.

Nemojte se ‘pokupiti’ s prijateljevom bivšom

Ovo zapravo nikada nije preporučljivo pa tako i na faksu. Osobito kada se radi o domskim okolnostima, gdje su svi u bliskijim odnosima pa onda jedan takav ljubavni trokut, može donijeti neprijatnosti. Osi toga, uz prijatelja s fakulteta bit ćete vezani još najmanje nekoliko godina.

Nemojte ga tako olako izgubiti, kada je okolo još toliko puno divnih cura.

Izdvojeni članak

Savjeti o seksu iz davne 1894. godine

Budite iskreni u priči o spolnim bolestima

Neke spolno prenosive bolesti, vrlo su učestale pa nije nikakva sramota imati ih i liječiti. Ono što je sramota i pogrešno je skrivati takve stvari od potencijalnog seksualnog partnera/ice te na taj način i njih zaraziti.

Budite iskreni oko tih pitanja. Ne zaboravite napomenuti i za oralni herpes, ako ga eventualno imate.

Nemojte se spetljati s profesorom

Da zvuči pomalo filmski, ali to se događa svugdje pa i kod nas. Puno vam takav jedan nepotrebni seksualni izlet može odmoći, a nije ni vrijedno prolazne ocjene koju eventualno možete ovakvim ponašanjem izboriti.

Pribavite si važne brojeve zdravstvenih i sigurnosnih službi

Huffington Post savjetuje da si svakako pribavite brojeve zdravstvene službe, zaštitarske ako ste u domu te lokalne policijske postaje.

Kod nas srećom nisu tako česti pokušaji silovanja kao u SAD-u iz kojeg je spomenuti portal, ali zlu ne trebalo, tri broja više u imeniku mobitela neće vas nikako opteretiti.

Savjeti o seksu namijenjeni svim brucošima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap