Pretraga

Silovana i ubijena 14-godišnja učenica, policija uhitila počinitelja: Francuska zavijena u crno

A- A+

Samo nekoliko tjedana nakon brutalnog ubojstva djevojčice u Parizu, s juga zemlje stižu strašne vijesti. U gradu Tonneins silovana je i ubijena 14-godišnja učenica dok se vraćala kući iz škole. Osumnjičeni 31-godišnjak sve je priznao kad mu je policija došla na vrata, a kako pišu strani mediji, čini se da ima povijest seksualnih prijestupa.

policija, policijski automobil

Foto: Unsplash

Francuska je policija uhitila 31-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je silovao i ubio 14-godišnju Vanesu, učenicu iz grada Tonneins na jugu države, piše Reuters.

Muškarac priznao sve, već je ranije seksualno zlostavljao

Kako piše medijska agencija, muškarac je u petak sačekao djevojčicu koja se vraćala iz škole. Prisilio je da uđe u automobil, a prema informacijama koje ima policija, nakon toga ju je seksualno zlostavljao i ubio.

Njeno tijelo ostavio je u napuštenoj zgradi, a policija ga je vrlo brzo identificirala zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera. Osumnjičeni muškarac je, kad mu je policija pokucala na vrata, rekao da zna zašto su tu i odmah sve priznao. Rekao je to novinarima, prenosi Reuters, državni odvjetnik iz Agena na jugu Francuske.

Osumnjičenom muškarcu ovo nije prvi zločin. Još je 2006. godine, kada je imao tek 15 godina, uhićen zbog seksualnog prijestupa prema maloljetnoj osobi. Budući da je bio malodoban, osuđen je na petnaest dana kazne koju je odslužio društveno korisnim radom.

Drugo ubojstvo djevojčice u par tjedana

Dante Rinaudo, gradonačelnik Tonneinsa, kazao je novinarima da roditelji ubijene 14-godišnjakinje, porijeklom iz Kolumbije, žele svoju kćer pokopati u Grenadi u Španjolskoj. Tamo su, naime, živjeli nekoliko godina prije preseljenja u Francusku.

Francuska javnost potpuno je šokirana. Vijest o ovom groznom zločinu, podcrtava Reuters, dolazi samo par tjedana nakon brutalnog ubojstva 12-godišnje djevojčice po imenu Lola u Parizu. Njeno je tijelo, prepuno ozljeda, pronađeno u koferu na ulici ispred stana u kojem je živjela.

Glavna osumnjičena u tom slučaju, 24-godišnja djevojka, sredinom proteklog mjeseca uhićena je, a na teret joj se stavlja silovanje, mučenje i ubojstvo djevojčice. Ovaj je slučaj stvorio poprilične političke tenzije u Francuskoj budući da je počiniteljica jedna od nezakonitih imigranata u državi, pa desne stranke ovo koriste kao argument za uvođenje strožih imigracijskih politika.

Copy link
Powered by Social Snap