Pretraga

Studenti se protiv usamljenosti u menzi bore crvenim čašama

A- A+

Student s Dartmouth Collegea Christoper McMillan dosjetio se zanimljive ideje kojom bi studenti mogli neverbalno drugima dati do znanja da su za stolom usamljeni i otvoreni za druženje.

Christoper McMillan primijetio je kako se u menzi nalazi dosta kolega koji nemaju s kime pričati, pa sjede za računalima i pretvaraju se da nešto rade. Studentu je tako na pamet palo da takvi ljudi koriste crvene plastične čaše (poput onih koje se koriste na tulumima) kako bi drugima dali do znanja da su se voljni družiti, piše Huffingtonpost.

Izdvojeni članak

Sve menze u Hrvatskoj imat će istu ponudu hrane po istoj cijeni

Koristeći crvene čaše studenti ostalima signaliziraju da su otvoreni za druženje

Mnogi studenti osjećaju se nelagodno kada se u menzi zateknu sami, pa je Christoper koji studira na višoj godini fakulteta, odlučio neugodnostima stati na kraj. Koristeći crvene čaše u menzi, studenti signaliziraju ostalima koji također nemaju društva za obrok, da slobodno mogu doći k njima i sjesti kako bi zajedno jeli.

– Food Court je fakultetska menza u koju svi idu, ali je također mjesto gdje je nekim studentima nelagodno doći samima. Puno studenata uzme hranu i sjedne za računala gdje se pretvaraju kao da nešto rade, pa me to potaknulo da smislim neko rješenje, a rezultat razmišljanja je ova ideja s čašama, objasnio je Christoper.

Izdvojeni članak

Zagrebački studenti misle na potrebite: Na kontejnerima ostavljaju vrećice s hranom i porukama

‘Inicijativa je kreativna i plemenita’

Fakultetska uprava objeručke je prihvatila ideju crvenim čašama, a slično je i sa studentima tog fakulteta. Većina je ideju pozdravila, opisujući je kreativnom i plemenitom. Međutim, nisu svi sasvim zadovoljni inicijativom. Jedan se student tako požalio kako je isprobao ideju s čašama, ali nitko ga nije ni pogledao, što ga je razočaralo. Ipak, je slučaj usamljen među ostalima,koji smatraju da je ovo odličan način za upoznavanje i druženje s novim ljudima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap