Pretraga

Studentica FER-a pokrenula kampanju za financiranje maturalca učenicima

A- A+

Varaždinka Kaja Pavlinić pokrenula je crowdfunding kampanju kojoj je cilj pomoći maturantima slabijeg imovinskog stanja da otputuju na maturalac! Bivša učenica Prve gimnazije Varaždin želi pomoći učenicima svoje bivše škole i da skupe novac za maturalnu večer.

Kaja Pavlinić foto: privatna arhiva

Izdvojeni članak

Učenicima Varaždinske županije osigurani udžbenici tri puta jeftiniji od prosjeka

– Na ideju sam došla kroz razgovor s prijateljima iz svoje bivše škole o ovogodišnjem maturalcu. Spomenuli su mi slučajeve nekih učenika koji neće ići ni na maturalac ni na maturalnu večeru jer si to njihovi roditelji ne mogu priuštiti, rekla nam je Kaja.

Cilj kampanje je skupiti iznos od 2000 dolara, čime bi se osigurala potrebna sredstva za maturalno putovanje osam ili devet učenika.

– Naša škola inače financira maturalac nekim učenicima slabijeg materijalnog stanja ali takvih učenika je sve više i teško je pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Upravo zbog toga mi se crowdfunding učinio kao odlična ideja, jer ljudi mogu odvojiti za njih beznačajnu svotu novca,  kada nas se skupi više, možemo nekom učeniku omogućiti da putuje, istražuje, proširuje vidike, i najvažnije, bude sretan, objasnila je.

Osim maturalca, želja joj je i pomoći financirati maturalnu večeru onima koji si ju ne mogu priuštiti. Iako kampanjom za sada želi pomoći učenicima svoje bivše škole, ideja ne staje kod Prve gimnazije Varaždin.

– Budući da ne znam ishod ove kampanje, trenutno mi je cilj skupiti novce kojim bi se pokrili troškovi učenicima moje bivše škole, ali sam počela razmišljati i o osnivanju fonda u budućnosti, kojem bi bio cilj pomoći što većem broju srednjoškolaca, dodala je.

Novac možete donirati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap