Pretraga

Sustav javnih bicikala odsad umjesto na šest, na deset lokacija u Zagrebu

A- A+

U svibnju ove godine pokrenut je sustav javnih gradskih bicikala Nextbike, inače dostupan u brojnim europskim i svjetskim gradovima. Prvotno su se bicikli nalazili na šest stanica, no odsad ćete ih moći unajmiti na čak deset mjesta u metropoli.

Javne bicikle iz sustava gradskih bicikala Nextbike dosad ste mogu unajmiti na šest gradskih lokacija, no odsad je taj broj povećan na deset. U tri mjeseca Nextbike je registrirao preko 2000 korisnika, a ono što možda ne znate jest da nakon registracije i aktivacije(bicikli se ne mogu koristiti ako korisnik nije aktivirao korisnički račun) ove bicikle možete unajmljivati u više od 80 gradova svijeta.

Registracija i aktivacija računa

1.Registrirajte se na www.nextbike.hr ili putem nextbike mobilne aplikacije ili direktno na terminalu na nekoj od stanica s biciklima. 2. Aktivirajte svoj korisnički račun putem kreditne ili debitne kartice po cijeni od 79kn i taj iznos iskoristite za najam bicikala, a ukoliko ne koristite kreditne kartice, svoj račun možete aktivirati u Vip centru Zagreb, Gajeva 2b (nadoplata računa putem SMS-a). Dodatna mogućnost aktivacije računa je da pošaljete SMS poruku sadržaja 80 na broj 8118 te da skeniranu kopiju osobne iskaznice zajedno sa svojim brojem mobitela pošaljete na info@nextbike.hr i na taj način ne morate ići do Vip centra.

Stanice za najam javnih bicikala nalaze se na sljedećim lokacijama: Glavni kolodvor, Kvaternikov trg,Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, Gundulićeva, Petrinjska, Shopping centar Point naVrbanima III, Avenue Mall, Studentski dom Stjepan Radić i restoran RougeMarin na Sigečici.

Izdvojeni članak

Javni bicikli u Zagrebu jeftiniji i na više lokacija

Nextbike tarifa

Za one koji češće planiraju koristiti ove bicikle osmišljena je ‘nextbike tarifa’. Nakon uplate od 79 kuna, mjesečna naknada stoji 20 kuna, a taj se iznos odbija od već uplaćenog kredita. Preostali iznos koristi se za najam bicikla po dvostruko povoljnijem cjeniku. Prilikom svakog pojedinog najma, prvih pola sata vožnje je besplatno. Nakon isteka prvog sata korisniku se od uplaćenih 79kn iznos tog ‘prepaid kredita’ smanjuje za 4 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati.

Sustav javnih bicikala odsad umjesto na šest, na deset lokacija u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap