Pretraga

Traži se vaše mišljenje: Recite što mislite o korupciji u Hrvatskoj

A- A+

Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu provodi projekt Youth Voice for Integrity. Cilj projekta je aktivno uključiti mlade u borbu protiv korupcije, a u sklopu njega provodi se i istraživanje kojem je cilj doznati što mislite o korupciji u Hrvatskoj. Sudjelovanje u istraživanju oduzet će vam manje od deset minuta, a rezultati će služiti daljnjem planiranju aktivnosti projekta.

Youth Voice for Integrity

Cilj projekta je uključiti mlade u borbu protiv korupcije, a prvi korak je sudjelovanje u istraživanju kojeg provode | Foto: Unsplash

Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu provodi projekt Youth Voice for Integrity. Youth Voice for Integrity je projekt namijenjen mladima od 16 do 24 godine. Sudionici uče prepoznati korupciju u društvu, a imaju priliku i osmisliti vlastite inicijative pomoću kojih će se boriti protiv korupcije. Kao zadnja aktivnost projekta, pokrenuto je online istraživanje o percepciji korupcije u Hrvatskoj među mladima.

Cilj projekta je aktivno uključiti mlade u borbu protiv korupcije, s obzirom na to da se problem korupcije u javnosti prezentira uglavnom kao problem koji se rješava na “višim razinama”, dok su mladi isključeni, a upravo oni u budućnosti postaju donosioci odluka i oni su ti koji će određivati razinu integriteta Hrvatske u narednim desetljećima.

Cilj online istraživanja je istražiti percipiraju li mladi u Hrvatskoj korupciju kao problem, znaju li definirati i prepoznati korupciju, gdje je smatraju najzastupljenijom i koga smatraju odgovornim za borbu protiv iste. Rezultati online istraživanja bit će javno objavljeni i služit će daljnjem planiranju aktivnosti za aktivno uključivanje mladih u borbu protiv korupcije.

Ispunjavanje upitnika traje manje od 10 minuta, a dostupan je do 5. listopada 2021. godine putem ove poveznice.

Youth Voice for Integrity

Youth Voice for Integrity vas poziva da se uključite u istraživanje | Foto: Forum za održivi razvoj

Traži se vaše mišljenje: Recite što mislite o korupciji u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap