Pretraga

Časna sestra strašila učenike na nastavi: ‘Joga je prizivanje vraga, dogodit će vam se nešto loše’

A- A+

Časna sestra je u lapadskoj osnovnoj školi, u sklopu sata vjeronauka, predavala o hinduizmu i budizmu pa je spomenula kako pripadnici tih religija prakticiraju jogu koja predstavlja ‘prizivanje vraga’. Time je učenike prestrašila do te mjere da je cijeli slučaj eskalirao do roditelja i ravnateljice. Časna je također objašnjavala djeci da će im se dogoditi nešto loše ako prakticiraju jogu.

tri časne sestre stoje i mole se

foto: Canva

Časna sestra koja predaje vjeronauk u Osnovnoj školi Lapad izazvala je pomutnju kada je učenicima iznijela svoje stavove i poruke oko – prakticiranja joge. Stavovi časne sestre odjeknuli su do te mjere da su se u cijeli slučaj uključili i roditelji te ravnateljica, doznaje Dubrovački dnevnik.

U sklopu sata Vjeronauka, časna sestra predavala je o religijama, između ostalih i o hinduizmu i budizmu pa je navodno spomenula kako pripadnici tih religija prakticiraju jogu koja predstavlja ‘prizivanje vraga’. To je, kako navodi Dubrovački dnevnik, izazvalo strah kod dijela učenika, a posebno kod onih koji i sami idu na jogu, kao i kod onih čije majke idu na jogu. Časna je objašnjavala djeci da će im se dogoditi nešto loše ako prakticiraju jogu.

Izdvojeni članak

Zadatak dana: Ovaj podatak o blagdanu Svih svetih bi trebali znati ako ste išli na Vjeronauk

Roditelji su zbog toga zatražili sastanak s ravnateljicom, a cijeli postupak ispitivanja detalja je u tijeku. Dio roditelja tvrdi kako je časna sestra pitala djecu idu li oni na jogu ili njihovi roditelji te je komentirala kako kršćani jogu ne bi smjeli prakticirati. Navodno je djeci rekla da je ‘jedna njena prijateljica išla na jogu te potom počinila samoubojstvo’.

Jedna djevojčica kazala je kako ide na jogu, a časna joj je navodno pojašnjavala da će joj se nešto loše dogoditi te je dodala kako sve hinduističke predmete u kući treba spaliti. Nikako ne baciti jer, kako joj je rekla časna sestra, onda će iz tih predmeta izaći duh, javlja Dubrovački dnevnik.