Pretraga

Urbane legende od kojih se ledi krv u žilama

A- A+

Jeste se ikada okupili u nečijem domu, ugasili svjetlo pa počeli prepričavati svakojake strašne priče? Neki stvarno vjeruju kako im se dogodilo upravo to što pričaju, dok drugi skeptično slušaju. Kako god, urbane legende su ono što generaciju za generacijom zabavlja, a pogledajte koje su od njih najpopularne kod nas.

Svi ste u svom životu čuli bar jednu urbanu legendi zbog koje su vas prošli trnci. Dok većina nastaje kao proizvod mašte, neke su toliko uvjerljive da je vrlo lako povjerovati u njihovu istinitost. U nastavku pročitajte neke od najpoznatijih strašnih priča koje se godinama prepričavaju među raznim generacijama, a neke od njih su bile inspiracija popularnim hororima.

Izdvojeni članak

Kako danas izgledaju strašna djeca iz horora


www.radiosarajevo.ba

Izdvojeni članak

Volite trash horore? Ovo je stvar za vas!

Otmica u shopping centru

Legenda govori o malom djetetu koje je nestalo dok su njegovi roditelji na trenutak skrenuli pogled na nešto u shopping centru. Nakon što su se roditelji obratili nadležnim osobama, zatvorili su se svi izlazi, osim jednoga gdje su roditelji pozorno pratili tko izlazi uz centra. Dobili su savjet da posebnu pozornost obrate na cipele svog djeteta.

Navodno otmičari promijene izgled i odjeću djeteta, ali zaborave na cipele. Neki su otmičari uhvaćeni kako u toaletu čak djeci boje kosu, a koriste ih za snimanje dječje pornografije ili završe među bijelim robljem. Naravno kako priča nekad ima sretan, a nekad nesretan završetak.

Čim se otvori neki novi shopping centar odmah krene prepričavanje ove legende, a često se doda kako je policija upoznata sa slučajem, ali ga zataškavaju kako ne bi naudili poslovanju centra.

Snuff filmovi

Nedavno su se pojavile, i vrlo brzo proširile, priče o postojanju tajnog tržišta morbidnih filmova na kojima scene ubojstva nisu odglumljene. Navodno postoje filmovi sa snimkama nečijeg ubojstva, koji se snimaju kako bi se distribuirali ljubiteljima tog žana. Snuff film zapravo nikada nije pronađen, a svaka vijest o njihovom postojanju vrlo brzo se ispostavi lažnom. Ova legenda toliko duboko seže da je raspisana i novčana nagrada za onoga tko pronađe snuff film na tržištu.

Legenda je postala posebno popularna nakon snimanja filma ‘8 MM‘ u kojemu se navodi kako ti filmovi uistinu postoje.

Izdvojeni članak

Gledanjem horora trošite kalorije

Autostoperica

Mladić se jedne večeri vraćao kući kada je ugledao zgodnu djevojku kako stopira. Zaustavio je automobil i ponudio joj vožnju do grada prema kojem se uputio, na što je djevojka pristala. Ugodno su pričali, smijali se te vrlo brzo stigli do odredišta, gdje je djevojka napustila vozilo.

Uskoro je mladić shvatio kako je djevojci ostao šal u automobilu. Sjetio se iz njihova razgovora od kud je pa joj ga je idući dan odlučio vratit. U obližnjem selu je obišao nekoliko kuća, no prije nego što je odlučio odustati, vrata zadnje kuće otvorili su mu stariji čovjek i žena, a on je pomislio kako su to roditelji od autostoperice.

Čovjek je uzeo šal te se zahvalio, a njegova supruga je odlučila mladiću objasniti kako uistinu pripada njihovoj kćeri, ali je ona mrtva već 10 godina. Poginula je upravo na tom mjestu gdje ju je mladić pokupio, a oni svake godine u isto vrijeme otvore vrata osobama koje nose taj isti šal.

Bijeli miš

Jedna od najpoznatijih urbanih legendi je ona o maturalcu i bijelom mišu, a ako ima imalo istine u njoj, preporučujemo vam da se dobro pazite na putovanjima.

Legenda govori o djevojci
koja je otišla na maturalac. Uz nespavanje, alkohol i slična opojna sredstva djevojka je zadnju večer u klubu upoznala zgodnog mladića s kojim je provela noć. Ujutro je skužila kako kasni na avion pa se odlučila brzo izgubiti iz njegovog stana. Na to ju je muškarac zaustavio te joj dao kutijicu i rekao joj da je to uspomena na ovu posebnu večer. Zamolio ju je da kutiju otvori tek kad sjedne u avion.

Djevojka je u žurbi potpuno zboravila na poklon, pa je tako i bilo. Sjedila je u avionu te se sjetila kutijice. Sa smješkom na licu otvorila ju je i ugedala mrtvog bijelog miša s porukom ‘Welcome to the AIDS club’.

Copy link
Powered by Social Snap