Pretraga

Zagrebačka udruga nudi besplatna testiranja na HIV i sifilis: Od sada to rade na novoj lokaciji

A- A+

Zagrebačka udruga Iskorak nudi usluge dobrovoljnog, anonimnog i povjerljivog testiranja na HIV i sifilis. Rezultati su gotovi za minutu, a nije potrebna najava ni rezervacija termina. Kako se udruga nedavno premjestila, novo mjesto za testiranje u Zagrebu je Šenoina 34.

kondomi

Kondom | foto: Pexels

Udruga Iskorak provodi uslugu dobrovoljnog, anonimnog i povjerljivog testiranja na HIV i sifilis brzim testovima. Rezultati su gotovi za minutu, a za testiranje nije potrebna najava ni rezervacija termina.

– Testiramo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16:30 do 18:30 sati. Od studenog 2023. smo na novoj lokaciji u Zagrebu – Šenoina 34 (3. kat). U svibnju 2023. smo uveli dodatnu lokaciju za testiranje u Osijeku u suradnji s CroMSIC-om, ponedjeljkom od 17 do 19 sati na adresi Cara Hadrijana 8b, napisali su iz Udruge Iskorak na Facebooku.

Izdvojeni članak

Seksualno ponašanje mladih u Hrvatskoj: Prvi odnos u prosjeku sa 18, a sve češće koriste kondome

Testiranje je namijenjeno prvenstveno homoseksualnim ili biseksualnim muškarcima, drugim muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) te trans osobama. Podsjetimo, nedavno smo pisali da iako su zabilježeni pozitivni pomaci, rizično seksualno ponašanje mladih i dalje ostaje visoko u Hrvatskoj. Istraživanje je pokazalo da mladi danas kasnije stupaju u prve seksualne odnose, imaju manje seksualnih partnera, osobito istovremenih i manje se izlažu seksu bez zaštite kondoma, a posebno velik pomak zabilježen je kod mladića.