Pretraga

Zaraženo 17 studenata medicine, a više razreda stavljeno u samoizolaciju

A- A+

Lokalni stožeri objavili su najnovije podatke o broju zaraženih te osoba u samoizolaciji. Prema trenutno dostupnim podacima, najmanje četiri razreda su u samoizolaciji, a 21 student Splitskog sveučilišta pozitivan je na koronavirus.

Foto: Alexandra Koch; Pixabay

Prema trenutno dostupnim podacima, zaraženi te izolirani studenti i učenici dolaze iz najmanje četiri županije.

Zaraženi studenti medicine

Na Sveučilištu u Splitu do danas je 21 osoba pozitivna na COVID-19, od čega je 17 studenata Medicine na engleskom jeziku, dok ih je 4 na ostalim sastavnicama. U samoizolaciji su i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju Medicine na engleskom jeziku se i dalje odvija na daljinu i to za sve godine studija, priopćili su sa Sveučilišta u Splitu. Brojka od 21 pozitivnih se odnosi na ukupan broj od početka akademske godine, ističu sa Sveučilišta.

Izdvojeni članak
koronaškola

Koronavirus u školama: U izolaciji 120 učenika i 10 nastavnika!

– Zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta u Splitu, odnosno Centra za epidemiju COVID-19, Medicinskog fakulteta, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, svi dionici su upoznati sa svim i situacija je pod nadzorom te nastavni procesi na Sveučilištu u Splitu nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom. Sveučilište u Splitu poduzima dodatne napore kako bi se suzbila aktualna epidemija, pa je tako u okviru Centra za epidemiju COVID-19 svim studentima i zaposlenicima na raspolaganju broj telefona 099/COVID19 odnosno 099/2684319, na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz ovu bolest. Također, u suradnji Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju za pomoć nekog bliskog, omogućiti će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština, ističu sa Sveučilišta.

Dodatno apeliraju na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta tako i u svoje slobodno vrijeme.

Najmanje četiri razreda u izolaciji

Na području Zagrebačke županije, zbog zaraze, jedan razred srednje škole postavljen je u samoizolaciju. Radi se o školi na području općine Križ. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o učeniku jedne daruvarske srednje škole koji dolazi s područja općine Đulovac. Slijedom epidemioloških mjera u samoizolaciju je stavljen jedan razred i 8 profesora škole iz koje dolazi učenik.

Zbog potvrđene zaraze koronavirusom od danas su učenici dvaju razrednih odjela Prve sušačke hrvatske gimnazije u dvotjednoj samoizolaciji te će imati organiziranu online nastavu. Navodeći kako se radi o pedesetak učenika trećeg i četvrtog razreda ravnateljica Đudita Franko kazala je da je škola informaciju o jednom zaraženom učeniku dobila u subotu, a u nedjelju je potvrđena prisutnost virusa i kod drugog sušačkog gimnazijalca, saznaje Novi list.

– Za ta dva razreda od danas kreće online nastava i ne očekujemo nikakve probleme oko njezine organizacije, kazala je ravnateljica novinarima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap