Pretraga

Zbog turističke sezone traže odgodu početka školske godine

A- A+

Kasniji početak školske godine omogućio bi hrvatskim obiteljima pronalazak jeftinijeg smještaja, a korist bi imali i iznajmljivači čija djeca idu u školu. Smatraju da bi  svima koristila odgoda prvog dana nastave, dok se profesori protive takvoj ideji.

Iz Hrvatske gospodarske komore poslali su zahtjev da se odgodi početak školske godine kako bi se omogućila dulja sezona. U jučerašnjim vijestima RTL-a ističu kako su iz HGK na ovu ideju došli već i prije, ali sada je prijedlog dodatno konkretiziran.

Izdvojeni članak

U novoj školskoj godini tri blagdana padaju na radni dan

Kasniji početak za dulju sezonu domaćim turistima

Osim što je odgoda važna za iznajmljivače čija djeca idu u školu, smatraju kako bi kasniji početak nastave produljio sezonu i za domaće turiste, koji su vrlo važan segment turističke potražnje.

– Treba uključiti sve, školstvo, profesore, roditelje i širu zajednicu u te razgovore. Onda za 2018. godinu bi se moglo tijekom 2017. dogovoriti te uvjete. Gdje ima volje ima i načina. Nitko ne bi bio time oštećen, a kada se sumiraju sve koristi od toga, mislim da bi to bio dobar potez, rekao je za RTL predsjednik Zajednice obiteljskog turizma HGK Nedo Pirezić.

Izdvojeni članak

Učenici savjetuju profesore za početak nastave: Budite i vi naši učenici

Profesori prijedlog komentiraju s podsmijehom

Za odgodu se zalažu iznajmljivači iz Istre i Dalmacije. Ideju je podržao i tehnički ministar, ali njegova podrška malo znači te se za ovakvu odluku ipak mora čekati sastavljanje vlade.

Na Facebook stranici Nastavnici.org profesori ovaj prijedlog komentiraju s podsmijehom. Većina ne podržava ideju te upozoravaju da bi obrazovanje trebalo biti na prvom mjestu.

– Sve je rečeno u prijašnjim komentarima i nemam što dodati osim da tim iznajmljivačima još nešto treba biti jasno: djeca prije svega trebaju ići u školu, to je za njih najvažnije, a tek onda sve drugo. Pogotovo rad odnosno pomaganje u turizmu, upozorio je jedan od nastavnika.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap