Pretraga

Video: Kenijski srednjoškolci maestralnom tehnikom skaču u vis

A- A+

Kenijski trkači, osobito dugo i srednje prugaši dominantni su desetljećima u tim disciplinama, međutim i druge atletske discipline ljudima iz ove zemlje nisu strane. Tako su srednjoškolci u gradu Mosoriotu, bosonogi i bez skupe opreme, pa čak i bez strunjača pokazali svoje vještine u skoku u vis, koristeći neobičnu i odavno napuštenu metodu. Njihovi rezultati su maestralni.

Screenshot: YouTube

Kenijski trkači, osobito u disciplinama između 1500 i deset tisuća metara, dominantni su desetljećima, međutim ne libe se iskušati ni druge atletske discipliname. Tako je internetski hit postalo srednjoškolsko natjecanje u kenijskom gradu Mosoriotu, gdje učenici postižu vrhunske rezultate u skoku u vis, bez skupe opreme, a i zastarjelom metodom preskoka.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Prvi sportaši se okitili medaljama na Državnom prvenstvu

Naime pred očima mnogobrojne publike učenici preskaču vrpcu, s tim da nemaju baš sjajnu amortizaciju, budući da im eventualni pad može jedino ublažiti sitni pijesak, a ne strunjače kako je to inače slučaj na skoku u vis.

Zanimljivost leži i u činjenici da srednjoškolci koriste frontalnu tehniku preskoka, koja se prestala koristiti davne 1968. godine. Naime tada je američki visaš Dick Fosbury, na Olimpijskim igrama u Meksiku, prvi upotrijebio leđnu tehniku preskoka, koju su zatim počeli koristiti svi budući skakači.

U videu pogledajte vratolomije kenijskih srednjoškolaca.