Pretraga

Dobra vijest za one koji nisu pazili na satu: Preko praznika za samo 30 kuna u kazalištu pogledajte Kafkin ‘Proces’

Gradsko dramsko kazalište Gavella i ove godine tijekom uskršnjih praznika svojoj vjernoj publici daruje proljetni popust kada su sve predstave od 28. ožujka do 7. travnja po cijeni od samo 30 kuna. Tijekom devet dana publika može pogledati šest Gavellinih naslova raznih poetika i stilova, a među njima je i Kafkin ‘Proces’, što će razveseliti sve srednjoškolce koji nisu dobro pazili na satu pa je ovo dobra prilika za utvrđivanje i ponavljanje gradiva putem kazališnih dasaka.

Kafkin ‘Proces’ u Gradskom dramskom kazalištu Gavella | Foto: Promo

‘Gavellin proljetni popust’ i tijekom ovogodišnjih proljetnih praznika svojoj publici daruje proljetni popust od 28. ožujka do 7. travnja, kada će cijena ulaznica svih predstava biti popularnih 30 kuna.

Srednjoškolce će posebno veseliti, ali i koristiti im za utvrđivanje gradiva, predstava ‘Proces’ prema romanu Franza Kafke. ‘Proces’ je na repertoaru večeras u 20 sati, a u isto vrijeme igrat će se sutra i preksutra u Gavelli. Radi se o najnovijoj Gavellinoj predstavi nastaloj prema jednom od najvećih klasika, a režirao ju je jedan od najomiljenijih hrvatskih redatelja Rene Medvešek.

‘Proces’ je jedan od onih naslova koji uvijek iznova intrigira, kao materijal za čitateljsko promišljanje ili predložak za filmsko te kazališno uprizorenje. Kafkin najpoznatiji roman između ostaloga odlikuje neiscrpna slojevitost značenja, čudesna, tjeskobna atmosfera i emotivno-intelektualna zagonetnost. Svemoćni, tlačiteljski birokratski aparat koji guta ljudskost i Josef K., “vjerojatno najpoznatiji inicijal svjetske književnosti”, simboli su nečovječnosti svakog sustava vlasti i moći, odnosno zbunjenosti, nesnalaženja i straha pojedinca stjeranog u kut.

Kafkin ‘Proces’ u Gradskom dramskom kazalištu Gavella | Foto: Promo

Ulogu Josefa K. igra Nikola Baće, a uz njega su na sceni i Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Darko Stazić, Nela Kocsis, Perica Martinović, Gloria Dubelj, Sven Medvešek, Ankica Dobrić, Đorđe Kukuljica, Martina Čvek i Natalija Đorđević.

Osim ‘Procesa’, u sklopu ‘Gavellinog proljetnog popusta’ na repertoaru će biti i predstave ‘Filumena Marturano’, ‘Komet’, ‘Sjećanje šume’, ‘Sjećanje vode’ i ‘Nevidljivi’. Raspored predstava možete provjeriti na ovom linku.