Pretraga

Facebook poboljšao chat ukidanjem njegove najgore opcije!

A- A+

Facebook je odličnim potezom unaprijedio dopisivanje na svojim stranicama. Opcija ‘Other’ u koju su do sada dolazile poruke stranica i korisnika koji vam nisu prijatelji ukinuta je. Od sad će se sve poruke pokazivati u inboxu, a uz poruke koje bi inače otišle u ‘Other’ dobit ćete notifikaciju i moći odlučiti želite li primati poruke korisnika koji vam je poruku poslao.

srednja.hr

Izdvojeni članak

Sjajan jezični novitet na hrvatskoj verziji Facebooka

Je li vam se ikada dogodilo da, primjerice, pola sata prije početka koncerta želite kupiti kartu od nekoga tko ju prodaje preko Facebooka, a ta osoba ne može vidjeti vašu poruku jer je spremljena u ‘Other’. Ako je, znate koliko je to iritantno.

Bez brige. Facebook je unaprijedio svoj chat i ovakve situacije više se neće događati. Naime, rubrika Other je ukinuta. Umjesto nje tu je opcija ‘Message request’. Od sada, kada vam netko tko vam nije prijatelj želi poslati poruku, prvo vam mora poslati zahtjev za dopisivanje. Facebook će vas notifikacijom obavijestiti o zahtjevu u kojoj će uz poruku biti i osnovne informacije o osobi koji ga šalje. Tako ćete znati tko vas i zašto kontaktira.

Facebookov David Marcus tvrdi da će se uvođenjem ove novine izgubiti potreba da pamtimo telefonske brojeve. Sve što će nam trebati da nekoga kontaktiramo bit će njihovo ime, a aplikacija će služiti i za filtriranje spama.

Facebook poboljšao chat ukidanjem njegove najgore opcije!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap