Pretraga

Hokejaški vratar Ćurković (21) se našao među top 10 studenata na kalifornijskom Sveučilištu

A- A+

Filip Ćurković 21-godišnji je hokejaški vratar koji je iz Medveščaka otišao na San Diego State Univeryity gdje je postao jedan od 10 najboljih studenata Sveučilišta. Iako njegova sveučilišna momčad ne bilježi sjajne rezultate na ledu, Ćurković priznaje kako nije ni sanjao da će biti među top studentima na američkom Univerzitetu.

Foto: Facebook

Nedavno smo pisali o 21-godišnjem Filipu Ćurkoviću koji je iz Medveščaka ‘otišao preko bare’ u potrazi za boljim obrazovanjem te upisao poznato Concordia sveučilište. Nakon jedne sezone igranja za sveučilišnu momčad Concordie, mladi hokejaški vratar pridružio se timu u Sveučilištu u San Diego Stateu te je postao jedan od 10 najboljih studenata na tom Univerzitetu, piše hrsport.net.

Izdvojeni članak

Video: Mladi hokejaš žestoko prebio protivnika

‘Nisam baš sanjao da ću s 21 godinu biti među top 10 studenata’

Ćurković je sad već tri godine u SAD, te je unatoč financijskim problemima nastavio napredovati u sportu, ali i znanju.

– Upisao sam treću godinu poslovnog managementa sa specijalizacijom u ljudskim potencijalima. Nisam baš sanjao da ću s 21 godinom raditi dva posla, biti među top 10 studenata na fakultetu i uz sve to kvalitetan sportaš. Bilo je puno odricanja ove godine, ali vjerujem da će se dugoročno to prilično isplatiti. Znam koji mi je cilj tako da nije teško odricati se onoga što je mojim vršnjacima svakodnevno na raspolaganju, izjavio je 21-godišnji hokejaško vratar za hrsport.net.

Izdvojeni članak

Vrijeme je da saznate za podvodni hokej

S prosjekom ispod 3,0 liga zabranjuje sportske aktivnosti

Prilikom opisivanja jednog dana na Sveučilištu, Ćurković je otkrio kako živi jako užurbanim tempom. Dan počinje u šest sati s jutarnjim treningom, nakon čega odlazi na fakultet od 9 i 30 do 14 sati zatim ponovno odrađuje trening i nakon toga odlazi na posao.

– Pravila sudjelovanja u sportskim natjecanjima su stroga, pa tako igrači među ostalim moraju zadovoljiti prosjek od 3,0 u protivnom im liga automatski zabranjuje sudjelovanje u sportskim aktivnostima dok ne podignu prosjek, otkivao Ćurković koji je svoje sportske dane započeo u Medveščaku.

Izdvojeni članak

Hokejaški vratar Filip (21) traži financijsku pomoć kako bi završio školovanje u SAD-u

U Zagreb se vraća kad riješi završne ispite

Kako Ćurković tvrdi, sezona za njegovu sveučilišnu momčad bila je jako turbulentna, zbog čega nisu uspjeli ostvariti prošlogodišnji plasman u doigravanje. – Krenuli smo u sezonu s devet pobjeda i dva poraza, osvojili turnir u San Joseu i mislili da nam nema ravnih, ali onda je krenula serija od sedam poraza za redom u vrijeme kada smo neprepoznatljivo igrali, priznaje mladi hokejaški vratar.

Također, je momčad doživjela brojne promjene u odnosu na prošlu sezonu pa su oscilacije u rezultatima bile očekivane. Izgubili su prvi bekovski par i dva najbolja strijelca jer su isti diplomirali, a napustio ih je i glavni trener zbog obiteljskih razloga.

– Ovdje pratim Medvjede koliko stignem. Uspio sam pogledati nekoliko utakmica, ali kako su uglavnom za vrijeme kad sam na predavanjima onda pogledam sažetke kasnije ili me obavijeste bivši suigrači ili tata. Također, Matt Murley je trenerov najbolji prijatelj iz dana kad su zajedno igrali za RPI (Rensselaer Poly Inst) u NCAA, a i s Alexom Westlundom je jako blizak tako da imamo stalnu vezu sa Zagrebom, na kraju je izjavio za hrsport.net 21-godišnji vratar koji se planira u hrvatsku metropolu vratiti krajem svibnja kad položi sve završne ispite.

Hokejaški vratar Ćurković (21) se našao među top 10 studenata na kalifornijskom Sveučilištu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap