Melem za dušu u vrijeme karantene – predivni glazbenici za koje možda niste čuli

Glazba je bitan dio skoro svačijeg života. Uđite u bilo koji tramvaj ili autobus ujutro u 7 i vidjet ćete da skoro svi imaju slušalice u ušima. Možda se više ne vozimo tramvajima ili autobusima, ali i dalje imamo glazbu. Rijetko što može doprijeti do nekoga kao dobra pjesma, sastavljena od melodije, ali i teksta.

foto: Pixabay

Živimo u jednom teškom periodu o kojem će se zasigurno pisati u budućim udžbenicima povijesti, a na nama je sada da to nekako izguramo. Kod nas tek lagano kreće, ali u Italiji i Španjolskoj se ljudi već tjednima ‘nalaze’ na balkonima i pjevaju te sviraju, zato što je glazba itekako bitna.

Govori li glazba koju slušamo nešto o nama?

Možda niste od pjevanja ili sviranja, ali sigurno barem jednom dnevno stavite slušalice u uši i u potpunosti se isključite iz svega, skoro pa zaboravite na trenutno stanje. Vjerojatno slušate više-manje stvari kao i inače, ali kad vam to dosadi (a hoće), trebat će vam nešto novo. Zato vam mi donosimo par imena za koja možda niste čuli, a mogli bi biti baš ono što ste tražili.

Sufjan Stevens

Vjerojatno i najpoznatije ime s ove liste, Sufjan Stevens je postao popularan kada je 2017 snimio pjesmu Mystery of Love za film ‘Call Me By Your Name’ i zaradio nominaciju za Oskara. Ipak, ta jedna pjesma nije sve što je napravio. Obavezno poslušajte i njegove ranije albume, a možda bi bilo dobro započeti s ‘Carrie & Lowell’.

Lord Huron

Baš kao i Sufjan, ovaj bend se proslavio s jednom pjesmom, koju znaju svi koji su pratili seriju 13 Reasons Why. Ipak, imaju još puno dobrih pjesma osim ‘The Night We Met’, i definitivno odgovaraju raspoloženju koje trenutno vlada.

Wallows

Kada smo već kod serije 13 Reasons Why, vjerojatno niste znali da je glumac koji igra ulogu Clay Jensena, Dylan Minnette, frontmen benda Wallows. Radi se o relativno nepoznatom bendu koji je prošle godine izdao prvi album, ali zasigurno će uskoro postati jedno od velikih imena.

Andrew Bird

Jedan od rijetkih glazbenika koji radi čuda s violinom, ali i prekrasnim vokalom, je definitivno Andrew Bird. Radi se o pjesmama koje su idealne da budu u pozadini dok nešto radite, recimo vezano za školu?

MOTXHR

Iako su izdali samo jedan album i već dulje vremena ne nastupaju, svakako se radi o bitnom albumu. Pomalo čudan i moderan zvuk, ali i dalje zaista jako ugodan uhu. I da, jesmo li spomenuli da je frontmen Penn Badgley, znate onaj lik koji je glumio Dana u Tračerici i koji glumi Joea u You?

John Butler

Ako pokušavate naučiti svirati gitaru, ovo samo preskočite. Čovjek svira gitaru s dvanaest žica i uništava ju. Teško bi bilo objasniti ovu glazbu, pa samo ostavljamo link ovdje.

Frank Ocean

Za Frank Oceana ste sigurno čuli, ali jeste li njega čuli? Ako je ikada bilo vrijeme za slušanje njega, onda je sada. Iako ima samo dva albuma, neće vam nikada dosaditi.

Odgovori