Pretraga

Nakon izborne noći dvije pjesme popele se na vrh ljestvice najpretraživanijih na Shazamu

A- A+

Shazam je aplikacija koja prepoznaje glazbu i odmah pokazuje o kojoj se pjesmi radi i tko je njen autor. Na web stranici Shazama moguće je vidjeti kojih su 200 pjesama korisnici pretraživali najviše u posljednjih 7 dana, kako globalno, tako i po zemljama, ali i gradovima. Tako su se u Hrvatskoj u posljednjih sedam dana u top 10 najpretraživanijih pjesama našle pjesme You’ve Got The Love i Treblebass koje su svirale u Milanovićevom stožeru u izbornoj noći.

Screenshot YouTube

Već neko vrijeme pjesma Dance Monkey prva je na listi top 200 najpretraživanijih u svijetu, ali i u Hrvatskoj na Shazamu. Zanimljivo je da se na drugom mjestu u Hrvatskoj u posljednjih 7 dana pretraživanja našla pjesma Florence + The Machine: You’ve Got The Love koja je svirala u stožeru Zorana Milanovića kada je novoizabrani predsjednik održavao govor. U stožeru je svirala i pjesma grupe Svadbas imena Treblebass koja se također popela na ovoj ljestvici pretraživanja te se nalazi na 9. mjestu.

Izdvojeni članak

Govori li glazba koju slušamo nešto o nama?

Ovo je popis top 10 pjesama koje su se najviše pretraživale u Hrvatskoj na Shazamu u posljednjih 7 dana:

1. Dance Monkey – Tones And I
2. You’ve Got The Love – Florence + The Machine
3. Ride It – Regard
4. Memories – Maroon 5
5. Someone You Loved – Lewis Capaldi
6. Later Bitches – The Prince Karma
7. bad guy – Billie Eilish
8. Circles – Post Malone
9. Treblebass – Svadbas
10. RITMO (Bad Boys For Life) – The Black Eyed Peas & J Balvin

Uz to, moguće je provjeriti i koje su se pjesme najčešće tražile na Shazamu u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Šibeniku. Zanimljivo je da je u Zagrebu, Splitu i Šibeniku pjesma You’ve Got The Love na prvom mjestu najpretraživanijih, u Rijeci je druga, a u Osijeku treća.

Što se tiče pjesme Treblebass, u Zagrebu i Splitu je četvrta po redu, u Rijeci 17.,  Osijeku 19., a u Šibeniku je nema u top 200 najpretraživanijih pjesama.

Nakon izborne noći dvije pjesme popele se na vrh ljestvice najpretraživanijih na Shazamu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap