Pretraga

Novoosnovano hrvatsko Ministarstvo magije prima nove članove

A- A+

Nedavno je u Hrvatskoj osnovano Ministarstvo magije. Prije nego što burno reagirate – ne, ne radi se o još jednoj administrativnoj nebulozi hrvatskih političara. Riječ je o prvoj udruzi ljubitelja Harryja Pottera, punog naziva Udruga ljubitelja Harryja Pottera ‘Ministarstvo Magije Hrvatska’. Od 31. srpnja Ministarstvo magije započelo je s upisom novih članova, a članom mogu postati svi s navršenih 11 godina i 100 kuna u novčaniku

Screenshot: YouTube

Čelnici Ministarstva magije za sebe tvrde kako su miroljubiva udruga, a najvažnije im je izmamiti osmijeh na lica ljudi te se u isto vrijeme dobro zabaviti uz knjige filmove i sve ostalo vezano uz njima omiljenog čarobnjaka Harry Pottera.

Izdvojeni članak

Deset zabluda o Harryju Potteru u koje svi vjeruju

Planiraju osnovati metlobojsku momčad 

Kako bi okupili ljubitelje Harryja Pottera i njegove stvarateljice J.K. Rowling, udruga planira organizirati druženja članova na mjesečnoj bazi, organizirati raznorazna druženja na temu Harryja Pottera, kvizove, predavanja, tematske evente, radionice za djecu i odrasle. 

Osim toga, planiraju oformiti metlobojsku momčad, sudjelovati na konvencijama SF/Fantasy tematike, a vodit će i internetski portal te društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i Twittera.

Izdvojeni članak

‘Zabrinuta majka i domaćica’ napisala kršćansku verziju Harryja Pottera

Kako dobiti ‘fotelju’ u Ministarstvu magije?

Članom ovog ministarstva mogu postati svi s navršenih 11 godina. Postoji više vrsta članstva: mlađi član, redovni član, potpomažući član te počasni član. Ako ste maloljetnik, za učlanjenje ćete morati priložiti i suglasnost roditelja ili skrbnika.

 Članarina iznosi 100 kuna i naplaćuje se jednom godišnje, a novac će se iskoristiti za izradu iskaznica i kupnju ili izradu ostalih stvari potrebnih za rad udruge. Članovi prilikom učlanjenja ispunjavaju pristupnicu s osobnim podacima te rješavaju kviz koji ih svrstava u određeni dom. 

Kada se učlanite, uz člansku iskaznicu dobivate i pismo iz Hogwartsa, kartu za Hogwarts express, privjesak za ključeve (znak Darova smrti ili čarobni štapić ovisno o dostupnosti) te možete ostvariti određene popuste kod partnera i sponzora Udruge. 

Detaljnije informacije i obrazac za prijavu možete vidjeti ovdje.

Novoosnovano hrvatsko Ministarstvo magije prima nove članove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap