Pretraga

Objavljena nova inačica analize softvera za otkrivanje plagijata

A- A+

U posljednje vrijeme sve češće slušamo o etičnosti i plagiranju u području znanosti i visokog obrazovanja, a u potrazi za plagijatima se sve češće koriste različiti softveri. Sveučilišni računski centar, ili Srce, je zato objavilo novu verziju “Analize softvera za otkrivanje plagijata u znanosti i visokom obrazovanju” čiji se potpuni tekst nalazi na dnu članka.

Foto: facebook.com/srce.hr

Softveri za otkrivanje plagijata omogućuju provjeravanje veće količine tekstova u kraćem vremenskom razdoblju, provjeru razine sličnosti, te izradu izvještaja. Te softvere mogu koristiti profesori i istraživači, odnosno odgovorne osobe u području znanosti i obrazovanja, pri analizi i eventualnom odlučivanju o postojanju plagijata, kao i studenti koji time više pažnje pridonose pravilnom citiranju, parafraziranju i referenciranju.

Ažurirana verzija “Analize softvera za otkrivanje plagijata u znanosti i visokom obrazovanju”, koju u potpunosti možete pročitati u nastavku, služi kao izvor informacija o promjenama i novostima analiziranim komercijalnim softverima, te kao poticaj za raspravu o pronalasku rješenja na sveučilišnoj ili čak nacionalnoj razini.

Izvještaj – Analiza softvera za otkrivanje plagiranja u znanosti i obrazovanju – Inačica 1 1 by srednja.hr on Scribd

Share via
Copy link
Powered by Social Snap