Pretraga

Pjesme koje se vrte na svakom tulumu

A- A+

Zadnji put kad ste bili na tulumu gdje vam je apsolutno svaka puštena pjesma odgovarala je vjerojatno zato što ste vi organizirali tulum ili ste bili pod tolikim utjecajem alkohola da se ne sjećate što se puštalo. Kakogod, svaki tulum ima neke vrste izvođača i pjesama koje se uvijek ponavljaju i koje su već svima dosadne. Ali iz nekih starih razloga – mi još uvijek to slušamo i pijano vrtimo bokovima.

Kakva god ekipa bila na tulumu, neovisno o godinama ili spolu, kad se party zahukta uvijek se puštaju jednake pjesme koje svakome leže nakon više promila u krvi. Dok neki ove izvođače i pjesme slušaju i u svakodnevnom trijeznom stanju, drugima se kosa diže na glavi i kad su pod utjecajem alkohola. Svejedno, obzirom da se radi o tulumu, većina ima pravo glasa pa se na kraju ipak svi dobro zabave.

U nastavku vam donosimo pjesme koje uvijek završe na tulumu, kolikogod ih mi (ne) voljeli.

Nezaobilazni Bešlić

Nakon Dine Dvornika, cijelog novog vala i raznih stranih plesnih hitova, što starijih što novijih, netko odluči pustiti Halida Bešlića. Obično to bude ‘Prvi poljubac’ koji je već toliko izlizan da ga zna cijelo susjedstvo svakog iole socijalnog partijanera.

Bevanda uz Grdovića

Poslije Bešlića, dio ekipe prijeđe na još više ‘hard – core’ verziju, pa se zavrti koji Grdović. Tad bevande ili gemište teku u potocima i siječe se raznim žesticama. Iz zvučnika dopiru ovakvi zvuci.

Dueti poput ‘Ima li nade za nas’

Malo starija ekipa prisjeća se Dražena Zečića i njegovih najboljih dana, pa zavrti ‘koju od Zeke’. U ovim trenutcima obično trijezni dio ekipe na partiju žestoko protestira, no posustaje pod navaljivanjem (obično alkoholizirane) većine.

Nema do osnovnoškolskih hitova

Zbog ravnoteže s narodnim pjesmama, počnu se iz zezancije puštati ‘hitovi iz osnovnjaka’ poput E.T. –a ili pak Colonijine poznate pjesme ‘ti da bu di bu da’. Kućom se ore stihovi poput ‘dok ljuljaju se kreveti, sve ću ti oprostiti’, a ekipa se zabavlja do dugo u noć. Nakon ovog seta ili kreću cajke ili se ponavlja komercijalnija glazba koja većini odgovara.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap