Pretraga

Ruževi za usne poznatih brendova puni toksičnih metala koji izazivaju rak!

A- A+

Ruževi za usne omiljeni su modni dodaci mnogim ženama i djevojkama, a mnoge od njih nose ih na usnama tijekom cijelog dana. Sada je otkriveno kako su oni puni toksičnih metala, koji su potencijalno jako opasni i mogu dovesti do raka pluća i želuca.

Žene diljem svijeta svakodnevno se izlažu opasnostima toksičnih metala, a samo zato jer koriste popularne ruževe i sjajila za usne, prenosi Daily Mail. Opasni metali poput kroma, koji mogu uzrokovati rak pluća i želuca, nalaze se u ozbiljno prevelikim postocima baš u ruževima koje mnoge žene koriste.

Izdvojeni članak

Novi modni trend: Pod nož kako bi izgledali kao likovi iz animea

Krom izaziva rak, aluminij povezan s Alzheimerovom bolesti

Nedavna studija pokazala je kako se u ruževima nalaze opasne razine toksičnih metala, a osim kroma koji izaziva bolesti, u njima se nalaze i štetni aluminij i mangan. Aluminij se povezuje s Alzheimerovom bolesti, a mangan može izazvati česte promjene raspoloženje, probleme s memorijom i koordinacijom.

Stručnjaci koji su izradili šokantnu studiju testirali su čak 32 proizvoda, uključujući one kupljenje u drogerijama, kao i one skuplje proizvode. Svi su pokazali zabrinjavajuću razinu toksičnih metala. Upravo testirani ruževi su oni koji su najpopularniji među mladom populacijom, tinejdžericama i studenticama.

Izdvojeni članak

Tajne nastanka modnih trendova

L’Oreal, Maybelline i Revlon također opasni

Dva ili tri nanošenja ruža dnevno na usne već je previše, jer se tako nanosi prevelika doza kroma, a one djevojke koje ruž nanose do osam puta dnevno, izlažu se opasnim razinama aluminija i mangana.

Problem nije u kemikalijama, već u njihovoj prevelikoj količini nađenoj u ruževima i sjajilima. Dok nose te proizvode na usnama, djevojke ga malo pomalo unose u organizam, što dugoročno može imati vrlo loše posljedice po njihovo zdravlje.

Tragovi olova pronađeni su čak i u ruževima poznatih brednova poput Revlona, L’Oreala i Maybellinea.

Ruževi za usne poznatih brendova puni toksičnih metala koji izazivaju rak!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap