Pretraga

Tarik Filipović više neće biti voditelj Potjere: Ovo su mu potencijalne zamjene

A- A+

Iako smo tek u proljeću, na HRT-u se već slaže kadrovska križaljka za jesensku shemu pa će dio programa na javnoj televiziji biti i kviz ‘Tko želi biti milijunaš’. S obzirom da će ga ponovno voditi Tarik Filipović, uz glumačke angažmane, neće stići voditi i Potjeru.

foto: HRT

Izdvojeni članak

Tarik Filipović objavio fotografiju staru 24 godine: Pogledajte kako je izgledao u studentskim danima

Stoga će se na HTV-u morati dogoditi određene rošade.

– Taj kviz (Milijunaš) bio je godinama dio mog života, a stvarno sam uživao radeći ga. S vremenom mi je ova emisija postala mnogo više od poslovnog angažmana, a veliko mi je zadovoljstvo što je to prepoznala i publika i moji šefovi koji su mi ponovno pružili priliku da vodim ovaj televizijski format, rekao je za Jutarnji list Tarik Filipović, koji je s vremenom postao sinonim za voditelja kvizova, kakav je nekoć bio Oliver Mlakar.

Nakon što je Filipović izvrsno vodio više od 500 izdanja kviza Tko želi biti milijunaš, ponuđen mu je posao voditelja Potjere te ga obavlja već gotovo šest godina. No, tome će čini se doći kraj na jesen.

Zbogom Potjeri!

– Žao mi je što ću najvjerojatnije morati kazati ‘zbogom’ ‘Potjeri’, ali svjestan sam da ne mogu istodobno voditi i ‘Potjeru’ i ‘Milijunaša’. Razuman sam čovjek i kao takav shvaćam da bi to bilo puno previše, a zbog toga bih patio i kao glumac. Ponovit ću: žao mi je što odlazim iz ‘Potjere’, ali bilo bi mi još više žao da ne vodim ‘Milijunaša’. ‘Potjera’ je sjajan kviz, s izuzetnim natjecateljima, fenomenalnim lovcima… Falit će mi svi oni, kaže za spomenuti izvor Tarik, dodajući da ne zna tko će ga na jesen zamijeniti u ‘Potjeri’.

No, Jutarnji list špekulira s nekoliko očekivanih i nekoliko neočekivanih imena, koja bi se mogla naći na mjestu voditelja Potjere od jeseni.

Lokas i Trbović imaju iskustva s kvizovima, a Fodor i Kolar su snalažljivi

Izdvojeni članak

Sinoć smo gledali najbizarniju Potjeru ikada: Bilo je neugodno Tariku, Kreši, a svakako i preostaloj natjecateljici

Kako navodi spomenuti izvor, ni urednici još uvijek ne znaju tko će voditi Potjeru u novoj sezoni.

No, neslužbeno Jutarnji spominje četiri imena i to – Barbaru Kolar, Danielu Trbović, Mirka Fodora i Joška Lokasa.

– Barbara je televizijska voditeljica od formata, u showu ‘Zvijezde pjevaju’ ponovno je pokazala da se sjajno snalazi u nepredviđenim situacijama, da brzo, duhovito i spontano reagira. Međutim, vođenje ‘Potjere’ je rudarski posao, u sklopu kojeg se u četiri dana snima i po osam emisija i pitanje je bi li to, s obzirom na Barbarine radijske angažmane, bilo izvedivo, kaže izvor Jutarnjeg lista, koji hvali i Barbarinu kolegicu Danielu Trbović:

– Daniela također spada među naše najbolje voditeljice, a trenutačno je angažirana u emisiji ‘Žene povjerljivo’ i ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Tijekom šest godina emitiranja kviza ‘Najslabija karika’ postala je zaštitno lice tog formata, a ulogu stroge voditeljice odjevene u crno dodatno je razvila dodavši joj ironijske elemente, isti izvor podsjeća.

Izdvojeni članak

Milijunaš ponovno na malim ekranima! S HTV-a potvrdili povratak omiljenog kviza

S kvizovima dosta iskustva ima i Joško Lokas, koji je i autor nekoliko njih. Sa Šifrom se nije baš proslavio, o čemu svjedoči i činjenica da se ovaj kviz više neće prikazivati od jeseni. No, njegov kviz Upitnik, imao je golemu gledanost i utjecaj te su upravo zbog njega, brojne generacije zavoljele televizijske kvizove. Lokas je vodio i kvizove ‘Izazov’ te ‘Diplomac’.

Kao mogući Tarikov nasljednik se spominje i Mirko Fodor, koji ima iskustva u raznim formatima pa tako i trenutno vodi ‘Volim Hrvatsku’ odnosno neku kombinaciju kviza i showa.

– Odluka neće biti laka, ali morat će se razmjerno brzo donijeti. Već u lipnju snima se pilot epizoda kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’, a snimanja tog kviza počinju najvjerojatnije u kolovozu. ‘Potjera’ dotad mora imati novog, dobrog voditelja, objašnjava u Jutarnjem izvor s HRT-a.

Tarik Filipović više neće biti voditelj Potjere: Ovo su mu potencijalne zamjene
Share via
Copy link
Powered by Social Snap