Pretraga

[VIDEO] Ovaj potresan video natjerat će vas da nikad više ne podignete mobitel tijekom vožnje

A- A+

Jeste li nekad tijekom upravljanja vozila koristili mobilni telefon kako bi pisali poruke, snimali selfije, provjeravali društvene mreže? Možda je bolje pitanje koliko često to radite? Ako spadate u ovu većinsku skupinu ljudi koja tijekom upravljanja volanom koristi mobitele, onda je pravo vrijeme da pogledate dirljivi video s tragičnom ljudskom pričom uzrokovanom upravo korištenjem mobitela tijekom vožnje.  

Izdvojeni članak

Tipkanje po mobitelu uništava vam kralježnicu, evo kako!

Gotovo da nema mlade osobe koja je sjela za volan u autu, a da nije barem jednom u ruke tijekom vožnje primila mobitel i napisala poruku ili objavila nešto na društvenim mrežama. Posljedice takvih radnja su razne, a u najgorem slučaju završavaju tragično. Kako bi osvijestili sve koji to čine, u Americi je pokrenuta kampanja It Can Wait koja želi potaknuti sve vozače da dvaput razmisle o tipkanju i općenito korištenju mobitela tijekom vožnje.

U jednom od nekoliko videa koji su snimljeni, skupljeno je nekoliko mladih koji su priznali kako se tijekom vožnje dopisuju, snapc-chataju, provjeravaju Instagram te objavljuju slike. 

– Svaki put kad uzmem mobitel u ruke svjestan sam da to nikako nije dobro i da bi se moglo nešto dogoditi, no uvijek je jače od mene, tvrdi jedan od sugovornika, dok je jedna sugovornica priznala kako ne može izdržati kada vidi poruku da na istu ne i odgovori.

Cijela situacija se dramatično promijeni kada je u prostoriju ušla Jessie koja je žrtva jedne tuđe nepažnje koja joj je promijenila u potpunosti život. Naime, Jessie se prije nekoliko godina vraćala sa svoje promocije kada je doživjela prometnu nesreću u kojoj je ostala bez roditelja. Nesreću je izazvao čovjek koji je tijekom vožnje bio smeten tipkanjem na mobitel. Tada 21-godišnja Jessie ostala je zauvijek bez svojih roditelja, a dva se mjeseca borila za svoj život u bolnici kako bi iako dijelom paralizirana ponovno mogla živjeti normalnim životom. Reakcije koje je izazvala bile su toliko snažne, a svi su sugovornici još jednom promislili hoće li sljedeći put kad sjednu za volan primiti mobitel u ruke, jer jednostavno #ItCanWait