Facebook uveo najtraženiju opciju: Više nema blamiranja zbog pijanih poruka

Koliko vam se puta dogodilo da ste u stanju pijanstva nekome poslali poruku zbog koje ste već par minuta kasnije požalili? Ili slučajno putem Messengera odali tajnu pogrešnoj osobi ili poruku neprimjerenog sadržaja poslali, primjerice, profi? Ispravljanje takvih grešaka do sada nije bilo moguće, no ovih dana u Messenger je uvedene izmjena zahvaljujući kojoj se više nećete morati crveniti.

foto: pixabay

Prošle je godine otkriveno kako je Facebook potajno obrisao neke poruke koje je putem Messengera, Facebookove aplikacije za dopisivanje, slao osnivač mreže Mark Zuckerberg.

Konačno omogućeno brisanje poruka tako da ih ni primatelj ne vidi

Nova verzija Vibera omogućuje brisanje slučajno poslanih poruka

U tim je trenucima Facebook već bio pod povećalom javnosti zbog curenja informacija o korisnicima, a brisanje poruka šefa Facebooka mnogi su kritizirali, budući da ta opcija nije bila dostupna ‘običnim smrtnicima’.

E, pa od sada i ‘obični smrtnici’ mogu odahnuti jer je brisanje poruka u Messengeru dostupno svima. Točnije, poruku od sada možete obrisati tako da ju ne vidi niti osoba kojoj se ju poslali.

Podsjetimo, i do sada je korisnicima Messengera brisanje poruka bilo omogućeno, ali nakon brisanja poruka bi i dalje bila vidljiva primatelju. Obrisano nije mogao vidjeti samo pošiljatelj, što nije imalo previše smisla.

Brisanje poruke korak po korak

Nova opcija Facebookove aplikacije za dopisivanje koristi se vrlo jednostavno:

WhatsApp uvodi veliku novinu: Neće se svidjeti onima koji frendovima otimaju mobitel i čitaju poruke
  • Otvorite razgovor u Messengeru koji sadrži poruku koju želite obrisati.
  • Dodirnite i nekoliko sekundi držite poruku koju želite obrisati.
  • Na dnu ekrana pojavit će vam se ‘delete’ ili ‘ukloni’ ikona.
  • Dodirom na tu ikonu otvaraju se dvije opcije – ‘remove for everyone’ (‘ukloni za sve’) ili ‘remove for me’ (‘ukloni za mene’). Odabirom prve opcije poruka se briše za sve sudionike razgovora, dakle i pošiljatelja i primatelja. Odabirom druge opcije poruku brišete samo za sebe, odnosno, primatelji ju i dalje mogu vidjeti.

Valja naglasiti kako će svim sudionici razgovora umjesto ‘oblačića’ s porukom stajati oblačić u kojemu piše da je poruka uklonjena. Isto tako, vrijeme za brisanje poslane poruke je ograničeno – za obavljanje te radnje korisnik Messengera ima deset minuta.

Odgovori