[VIDEO] Dubioza kolektiv ni ovaj put nije razočarala: Objavili prvi singl s novog albuma

Sjajni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv singlom ‘Himna generacije’, najavili su novi studijski album, koji će biti objavljen krajem ove godine. U pjesmi su opisane navike prosječnog informatičkog bića u suvremenom dobu, s jednom pesimističnim zaključkom da se hranimo crnom kronikom i da time opterećeni ‘živimo od sekiracije’. U pjesmi su stoga sasvim prigodne i prirodne primjese sevdaha. 

Par dana nakon nastupa na po imenima najznačajnijem hrvatskom festivalu u ovoj godini, umaškom Sea Staru, Dubioza kolektiv je izbacila prvi singl sa svoga novog nosača zvuka, koji će svjetlo dana ugledati do kraja godine.  

[FRESH VIDEO] Dubioza kolektiv objavila sjajan novi spot za svoj zarazni hit

Ako ste očekivali da će vas Dubioza napokon razočarati, nakon gotovo 15 godina iznenađenja koja nam priređuju, prevarili ste se. Ponovno su odlični, a kako sami priznaju, ovoga puta su zloupotrijebili kvalifikaciju da su ‘glas izgubljene generacije’.

– Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo “legitimni glas izgubljene generacije” mi smo odlučili da konačno zloupotrijebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru na tu temu. Na ovim prostorima je omiljena sportska disciplina – sekiracija na duge staze – dovedena do savršenstva i ova regija je dala niz svjetskih šampiona u super-teškoj kategoriji. Sekiramo se neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminiramo teme po važnosti i mogućem utjecaju na vlastite živote. Sekira nas sve – od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluotoku, od izbora Trumpa za predsjednika SAD-a do izbora na natjecanju za najveći pjevački talent mjesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opjevane u bezbroj pjesama – onda i ljubav prema sekiraciji zaslužuje makar jednu, poručuju iz Dubioza kolektiva.

Oštra reakcija Dubioze kolektiv na tekst objavljen u dnevnim novinama

Inače, spot za pjesmu „Himna generacije“ sniman je u Sarajevu, a tom prilikom je sudjelovalo je 400 statista volontera koji su se javili na poziv benda objavljen putem društvenih mreža.

Koliko je snimanje ovog spota ozbiljno shvaćeno u lokalnoj sredini, govori i činjenica da je za potrebe snimanja sporta, u nekoliko je navrata blokirana glavna gradska prometnica što je naravno izazvalo dodatnu „sekiraciju“ vozača koji su bili pogođeni obustavama prometa.

Trenutno se bend, statisti i ekipa koja je snimala spot sekiraju kako će se spot svidjeti gledateljima i koliko će pregleda imati na YouTube-u.

Za brojne fanove Dubioza kolektiva, koji nisu posjetili Sea Star, 17. studenog možete ih vidjeti na velikom koncertu u zagrebačkom Domu sportova.

Odgovori