Pretraga

Capak definirao detalje organizacije školskih natjecanja: ‘Pridržavajte se svih epidemioloških mjera’

A- A+

HZJZ je objavio mišljenje oko organizacije ovogodišnjih natjecanja za učenike. Docent Capak smatra kako se ona mogu organizirati uživo, ali uz oštro pridržavanje epidemioloških mjera. Za organizaciju natjecanja vrijedit će upute za organizaciju državne mature, koje uključuju razmak od najmanje dva metra, ali i potpisivanje izjava.

Krunoslav Capak| Screenshot: YouTube kanal MUP-a RH

– U održavanju natjecanja nužno je pridržavati se svih protuepidemijskih mjera, minimalno sukladno uputama za održavanje državne mature 2019./2020. te uz obvezu nošenja maske za sve sudionike, napisao je ravnatelj HZJZ-a Agenciji za odgoj i obrazovanje docent Krunoslav Capak.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je mišljenje oko organizacije ovogodišnjih natjecanja za učenike.

– Treba uzeti u obzir da odluku o konkretnom obliku nastave (A, B ili C model) donosi lokalni stožer civilne zaštite na razini županije, lokalne zajednice ili čak pojedince škole, ovisno o lokalnoj epidemiološkoj situaciji, pa i tome treba prilagoditi organizaciju natjecanja, napisao je Capak. Cijelu odluku možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak

Objavljene su upute za provedbu državne mature: Evo kako će se dolaziti na ispit i što se smije imati na stolu

Upute za provedbu mature, koje će vrijediti i za natjecanja, podsjetimo, definiraju kako je potrebno organizirati jedan ili više natkrivenih (u slučaju kiše) punktova, ovisno o broju učenika i broju ulaza. Na punktovima stoje osobe zadužene za prikupljanje izjava (učenici moraju potpisati izjavu da nisu zaraženi COVID-om te da nisu bili u kontaktu sa zaraženim, što je preduvjet za ulazak u zgradu) provjeru osobnih iskaznica i davanje uputa. Na ulazu u ustanovu treba smjestiti dozator s dezinficijensom kako bi svaki pristupnik mogao dezinficirati ruke. Pristupnik zatim nastavlja ravno prema ispitnoj prostoriji u kojoj piše ispit. Razmak među pristupnicima, dežurnim nastavnicima i voditeljima u ispitnoj prostoriji treba biti najmanje dva metra. Detalje o uputama proučite u našem članku iz svibnja.

Izdvojeni članak

Objavljeni novi datumi školskih natjecanja: Posebna pravila za učenike pogođene potresom, kao i one u samoizolaciji

Podsjetimo, Agencija za odgoj i obrazovanje, inače zadužena za provedbu natjecanja, nakon odgađanja prvotnih, objavio je nove datume školskih natjecanja, a objavili su i posebna pravila za učenike pogođene potresom, kao i one u samoizolaciji, o čemu smo već pisali.

Capak definirao detalje organizacije školskih natjecanja: ‘Pridržavajte se svih epidemioloških mjera’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap