Pretraga

Majka prijetila nastavniku da će ga zaklati zbog sinove jedinice, dobila uvjetni pritvor

A- A+

Općinski sud u Varaždinu osudio je majku maloljetnog učenika na devet mjeseci uvjetnog pritvora zbog prijetnje smrću koju je uputila nastavniku tehničkog. Županijski sud u Šibeniku tu je nepravomoćnu presudu potvrdio, a majka se pokušala braniti tvrdeći kako je činjenično stanje pogrešno utvrđeno. Ona će morati snositi 800 kuna sudskih troškova.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Nesvakidašnja priča dolazi iz Varaždina. Naime, nakon što je njen maloljetni sin dobio jedinicu iz predmeta tehničke kulture, jedna je majka odlučila nastavniku uputiti prijetnju u kojoj mu je poručila da će doći u školu i zaklati ga, prenosi Varaždinski.hr.

Općinski sud u Varaždinu za to joj je kazneno djelo dodijelio uvjetnu kaznu zatvora od devet mjeseci uz rok kušnje od godinu dana, a ravnateljica je navode kaznenog djela potvrdila na sudu. Naime, saznaje se kako joj je prijavu uputio upravo učitelj.

Majka se žalila na nepravomoćnu presudu tvrdeći kako je činjenično stanje oko slučaja pogrešno utvrđeno te kako je došlo do povrede kaznenog zakona. Ta žalba nije prihvaćena i na zahtjev Općinskog suda u Varaždinu došlo je do potvrde ove presude, a to je učinio Županijski sud u Šibeniku.

Izdvojeni članak
učiteljica u mraku piše po osvjetljenoj ploči markerom

Prijetnje učiteljici zbog manje ocjene: Roditelji zahtijevali peticu jer je njihovo dijete ‘savršeno’

– Prvostupanjski sud je na temelju savjesne i kritične ocjene izvedenih dokaza, posebice iskaza svjedoka oštećenika, koji je detaljno i okolnosno opisao kritični događaj, a čiji iskaz je potvrdila i svjedokinja, utvrdio da je optužena kritične prigode izrekla riječi prijetnje oštećeniku, izneseno je. Sud nadodaje kako nisu pronađene osnove po kojima bi se iskazi svjedoka mogli smatrati lažnima i u ključnim su segmentima suglasni, a nema razloga po kojima bi neosnovano teretili optuženu majku, piše u objašnjenju Županijskog suda koje prenosi Varaždinski.hr.

Sa šibenskog suda navode i da je ‘izrečena kazna primjerena težini kaznenog djela i stupnju krivnje optuženice te podobna da se njome ostvari svrha kažnjavanja, dakle izrazi društvena osuda zbog počinjenog kaznenog djela, jača povjerenje građana u pravni poredak utemeljen na vladavini prava te da će utjecati na optuženu i sve druge da ne čine kaznena djela’.

Copy link
Powered by Social Snap