Pretraga

Ne bismo im bili u koži: Učenici ove hrvatske županije imat će tjedan dana kraće zimske praznike

A- A+

Umjesto 3. rujna, kada je nastava počela za učenike u 20 hrvatskih županija, osnovci i srednjoškolci u Splitsko-dalmatinskoj sjeli su u školske klupe tek 10. rujna. No, dulji odmor u suncem okupanoj i turistima prepunoj županiji, učenici i nastavno osoblje morat će ‘platiti’ kraćim zimskim odmorom.

Foto: Anton Mezulić| Srednja.hr

Izdvojeni članak

Doznali smo kada će učenici Splitsko-dalmatinske županije nadoknaditi tjedan dana kasniji početak školske godine

Naime, nastava će u drugom polugodištu učenicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji početi tjedan dana ranije, odnosno 7. siječnja, dok će ostatak đaka u Hrvatskoj u školske klupe 14. siječnja.

Godinama su roditelji, učenici, ali i turistička struka kritizirali okolnost da nastava u turistima i suncem prepunoj Dalmaciji, počinje istovremeno kao i đacima na kontinentu pa su iz županije ove godine izašli u susret kritičarima i pomaknuli početak nastave tjedan dana kasnije.

– Splitsko-dalmatinska županija je kao osnivač osnovnih i srednjih škola iskoristila svoje pravo u skladu s propisima te je, uz suglasnost Ministarstva, drugačije planirala školski kalendar i početak nove školske godine 2018./2019. Nastava će u svim školama u prvom polugodištu započeti 10. rujna dok će nastava u drugom polugodištu započeti u ponedjeljak 7. siječnja 2019. godine, odgovorio nam je na upit o nadoknadi nastave još krajem kolovoza Tomislav Đonlić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Kao što smo još jednom istaknuli, u ostalih 19 županija i Gradu Zagrebu nova nastavna godina počinje u ponedjeljak 3. rujna, a kalendar predstojeće školske godine, zajedno s praznicima, možete pogledati na ovoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap