Pretraga

Pokušajte riješiti zadatke koji su se pojavili na državnom natjecanju iz matematike

A- A+

Ovogodišnje državno natjecanje iz matematike održalo se u Primoštenu pred tri dana. Ukupno gledano, najbolje je rezultate postigla XV. gimnazija Zagreb, s osvojena dva prva, dva druga i jednim trećim mjestom. Na kakve su zadatke sve srednjoškolci naišli te biste li ih znali riješiti, provjerite u nastavku.

Foto: pixabay

Izdvojeni članak

Provjerite koji su učenici najbolji matematičari u državi i koje ih škole stvaraju

Državno natjecanje iz matematike za srednjoškolce, održano u Primoštenu pred nekoliko dana, na jednom je mjestu okupilo najbolje matematičare u državi. Tko je na kraju natjecanja bio najuspješniji od njih, možete pročitati ovdje

Srednjoškolci su se natjecali u dvije kategorije, od kojih je svaka sadržavala četiri podskupine (prema razredima). Varijanta A ispita bila je namijenjena učenicima matematičkih usmjerenja, dok je varijanta B rezervirana za učenike ostalih srednjih škola.

Ako mislite da je ovo natjecanje jednostavno, izazivamo vas da pokušate riješiti zadatke koji su se na natjecanju pojavili. U prvom dokumentu nalaze se zadaci varijante A, oni koje su rješavali srednjoškolci matematičkih smjerova, a u drugom su zadaci B varijante, koje su rješavali učenici ostalih srednjih škola. 

Kada mislite da ste sve zadatke riješili, rješenja oba ispita možete provjeriti u dva dokumenta koja se nalaze ispod zadataka. Sretno!

Zadaci državnog natjecanja iz matematike 2017.

Zadaci_ a Varijanta by srednja.hr on Scribd

Zadaci B Varijanta by srednja.hr on Scribd

Rješenja državnog natjecanja iz matematike 2017.

Rješenja_ a Varijanta by srednja.hr on Scribd

Rješenja B Varijanta by srednja.hr on Scribd

Pokušajte riješiti zadatke koji su se pojavili na državnom natjecanju iz matematike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap