Pretraga

Sastala se skupina za strategiju obrazovanja: Otkrili do kada će biti gotova analiza stanja u sustavu

A- A+

Radna skupina za izradu Nacionalnog plana sustava obrazovanja planira pripremu i definiranje razvojnih potreba i razvojnih potencijala sustava odgoja i obrazovanja, odnosno izradu analize stanja u sustavu koja se planira dovršiti do kraja svibnja 2021.

MZO uoči pressice | foto: srednja.hr

– Na prvom sastanku radne skupine članovima je predstavljen Poslovnik o radu Radne skupine koji sadrži informacije o načinu rada i dinamici realizacije zadaća članova RS. Članovi su upoznati sa sustavom strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH (strateški okvir i kontekstualno pozicioniranje Nacionalnog plana kao srednjoročnog strateškog dokumenta) i sa ključnim elementima i strukturom Nacionalnog plana i pripadajućeg Akcijskog plana, kažu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Po prvi put nakon njezina imenovanja Radna skupina za izradu Nacionalnog plana sustava obrazovanja sastala se u petak, a iz Ministarstva napominju kako se na prvom sastanku nije raspravljalo o sadržajnim aspektima izrade strateškog dokumenta, već o ključnim metodološkim smjernicama za izradu Nacionalnog plana.

– Sljedeća aktivnost RS odnosi se na pripremu i definiranje razvojnih potreba i razvojnih potencijala sustava odgoja i obrazovanja,  odnosno na izradu analize stanja u sustavu koja se planira dovršiti do kraja svibnja 2021. godine, dodaju.

Izdvojeni članak

Fuchs imenovao skupinu koja će definirati strategiju obrazovanja: Pogledajte tko je sve u njoj

U svrhu provedbe ovog koraka u izradi Nacionalnog plana Ministarstvo će, kako kažu, kao nositelj procesa članovima dostaviti relevantne analitičke podloge koje će se konzultirati u postupku.

– Analiza stanja u sustavu prethodi definiranju srednjoročne vizije razvoja sustava, posebnih ciljeva i pripadajućih provedbenih mjera, zaključuju iz MZO-a.

Sastala se skupina za strategiju obrazovanja: Otkrili do kada će biti gotova analiza stanja u sustavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap