Pretraga

[VIDEO] Glumica ispričala sjajnu priču o profesorici koju su pamtili i nakon 20 godina

A- A+

Marina Redžepović, glavna glumica koja utjelovljuje lik pedagogice Anamarije u Zbornici, ispričala je priču o svojem prijatelju iz školskih dana. On je jednu dvojku iz sastavka i rečenicu koju mu je profesorica izrekla pamtio, ni više ni manje, idućih dvadeset godina.

U zadnjem smo podcastu ugostili ekipu iz redateljsko-glumačke postave Zbornice, filma koji na dosta imerzivan način ilustrira realnost hrvatskog školstva. U studiju je uz scenaristicu i redateljicu Sonju Tarokić, kojoj je Zbornica dugometražni prvijenac, bila i Marina Redžepović, glumica koje je utjelovila centralni lik pedagogice Anamarije. U nekom smo se trenutku ugodnog razgovora dotakli i priče o školi i naših sjećanja na profesore. Marina se tom prilikom prisjetila svojega kolege koji je dvadeset godina nakon što je završio školu u trgovini sreo svoju profesoricu.

– Profesori su bili ljudi koji su te nečemu naučili, naravno bilo je super profesora, i bilo je tih rečenica koje se pamte. Mislim da su to momenti iz osnovne kad ta neka rečenica, bila bolna ili te nosi kroz život, kad se sjetiš, ti ostaje. Jedan moj prijatelj je u sedmom razredu, bio je formalno loš učenik, ali je genijalno pisao. I onda je napisao jedan sastavak koji je sve oduševio i profesorica mu je rekla ‘to nisi ti napisao’ i dala mu je dvojku. To je, ono, užas. I priča on meni: Dvadeset godina kasnije, sreo sam ju u dućanu, plaćam, i sad oću-neću se vratit, i vratim se i kažem ja sam napisao onaj sastavak, samo da znate’, a žena ga gleda ono u stilu ‘tko si ti’, kroz smijeh je prepričala Marina.

Zbornicu još uvijek možete pogledati u Cinestar kinima diljem Hrvatske.


Cijeli podcast pogledajte u videu ispod:

Autorica filma uputila kritiku hrvatskom školstvu:

[VIDEO] Glumica ispričala sjajnu priču o profesorici koju su pamtili i nakon 20 godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap