Dan karijera u organizaciji RIT Croatia okupio nekoliko stotina sudionika

Rochester Institute of Technology (RIT) Croatia je visoka škola američkog privatnog sveučilišta koja izvodi studijske programe na engleskom jeziku u Zagrebu i Dubrovniku. Upravo je RIT Croatia prvi na ovim prostorima uveo Dan karijera kao dio nastave za studente ovog američkoga koledža, a 17. po redu takav dan sa svojim zanimljivim sadržajima okupio je nekoliko stotina sudionika.

Panel diskusije, radionice i speed networking s predstavnicima kompanija – sve to dočekalo je jučerašnje posjetitelje 17. Dana karijera u organizaciji RIT Croatia

Održan u Dubrovniku, Dan karijera sastavni je dio obrazovanja američkoga koledža koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne prilike i izazove koji ih, nakon što diplomiraju, očekuju na tržištu rada. Kao i svake godine, događanje je okupilo nekoliko stotina sudionika – studenata i predstavnika raznih kompanija.

Studenti RIT Croatia prikupili 24.000 kuna za dobrotvorne svrhe

Studenti su od predstavnika tvrtki iz prve ruke, kroz razgovor, mogli doznati sve o određenim kompanijama i sudjelovati u dvije panel diskusije koje su okupile neke od vrhunskih stručnjaka iz Dubrovnika i regije. Osim toga, studenti su prisustvovali zanimljivoj radionici te su imali priliku sudjelovati u speed networking konceptu, osmišljenom za ostvarivanje maksimalne komunikacije između studenata i potencijalnih poslodavaca.

 – Dan karijera za RIT Croatia predstavlja jednu od najvažnijih tradicija tijekom 20 godina postojanja i djelovanja u Dubrovniku. Omogućavanje izravne komunikacije između studenata i predstavnika kompanija imperativ je kada je u pitanju nadograđivanje studentskog iskustva. Smatramo da je fakultetsko obrazovanje višeslojni proces koji uz akademsku stranu, treba imati i praktičnu primjenu, a poslovni networking jedna je od komponenti koja uvelike pridonosi jačanju samopouzdanja i otvaranju novih perspektiva našim studentima, kaže dekan RIT Croatia Don Hudspeth.

Odgovori