Algebra pokreće besplatna savjetovanja o maturi i upisima na fakultete

Otvoreno učilište Algebra pokreće ovogodišnji ciklus besplatnih karijernih savjetovanja namijenjenih maturantima. Besplatna savjetovanja, koja Otvoreno učilište Algebra organizira u suradnji s partnerima, portalima MojPosao i EduCentar, svake godine privlače velik broj zainteresiranih maturanata jer im je to prilika da, kao budući studenti, od karijernih savjetnika saznaju sve bitne informacije o državnoj maturi i daljnjim upisima na fakultete.

Algebra pokreće Digitalnu akademiju za učenike osnovnih škola

Na karijernim savjetovanjima budući studenti saznat će, na primjer, kakvi su im izgledi za upis pojedinog fakulteta i što ih sve čeka na ispitu državne mature i na što moraju obratiti posebnu pažnju. Stručnjaci Otvorenog učilišta Algebra prate ovaj proces i rezultate državne mature posljednjih nekoliko godina i rado će s maturantima podijeliti korisne savjete za pravovremenu pripremu za ovaj važan ispit i njegovo bezbolno polaganje.

– Maturantima želimo omogućiti što raniji pristup informacijama o tome što ih čeka kad na kraju školske godine koja je upravo krenula. Nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se za nju pripremaju savjesno i na dobar način, te ako su svjesni svega što ih očekuje na samoj maturi i tijekom upisa na fakultet. No, želimo ih posebno osvijestiti da odabir fakulteta zapravo u velikoj mjeri predstavlja i odabir daljnje karijere, odnosno da može utjecati na mogućnosti zapošljavanja, ističe Maja Brkljačić voditeljica programa za mlade u Algebri te dodaje kako će na karijernom savjetovanju budući studenti moći dobiti informacije o tome koliko se koja zanimanja traže, kako se najlakše zaposliti i kako će se narednih godina razvijati tržište rada.

Karijerno savjetovanje Algebre i partnera održat će se u Zagrebu, u Cinestaru, 15. listopada s početkom u 10 sati. Iako je ulaz na karijerno savjetovanje i predavanje besplatan, obavezna je što ranija prijava putem poveznice koju možete pronaći ovdje.

Odgovori