Pretraga

Naše veliko sveučilište dobiva novi fakultet, evo kako će se zvati

A- A+

Odjel za biotehnologiju, sastavnica Sveučilišta u Rijeci, mijenja ime u Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova. Senatori su na zadnjoj sjednici, održanoj početkom ovog tjedna, prosudili da je ta promjena opravdana. Fakultet, inače, nudi prijediplomski, diplomski i doktorski studij, a cilj im je obrazovati biotehnološke stručnjake koji će doprinijeti dobrobiti i zdravlju ljudi, ali i razvoju znanosti. Senatori su na istoj sjednici obaviješteni o izboru dvoje novih dekana na fakultetima te su usvojili posebne smjernice za roditelje i skrbnike koji rade na Sveučilištu.

znanstvenica u laboratoriju

Foto: Pixabay

Na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci održanoj u utorak, 25. srpnja, prihvaćeno je izvješće stručnog povjerenstva i time utvrđena opravdanost promjene naziva sastavnice. Odjel za biotehnologiju sada postaje Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova.

Imaju prijediplomski, diplomski i doktorski studij

Ovaj fakultet ima viziju, kako ističu na svojim stranicama, obrazovati visokokvalificirane biotehnološke stručnjake ,a sve za dobrobit zdravlja ljudi, znanosti, ekonomije i zajednice. Šire, za razvoj interdisciplinarnog znanstveno-istraživačkog rada.

Nekada odjel, po novome Fakultet nastoji pružiti najbolje obrazovanje i istraživanje, ističu na stranicama, i to tako da regrutira i zadržava najbolje nastavnike, znanstvenike i studente. Osigurava im, kažu, vrhunsku infrastrukturu i uključuje ih u kolaborativne razmjene na svjetskoj razini s najboljim centrima visokog obrazovanja i istraživanja.

Tamo možete upisati prijediplomski studij, diplomski studij i doktorski studij. Prijediplomski studij je Biotehnologija i istraživanje lijekova, diplomski studiji su Istraživanje i razvoj lijekova, Biotehnologija u medicini te Medicinska kemija, a doktorski je studij Medicinska kemija. Uz navedeno, novopečeni riječki Fakultet nudi i diplomski studij na engleskom Biotechnology for the Life Sciences.


DVA FAKSA DOBILA NOVE DEKANE

Senatori su obaviješteni da su na dvama fakultetima izabrani novi dekani, odnosno dekanica i dekan. Daniela Malnar izabrana je za dekanicu Fakulteta zdravstvenih studija, a Dekan Crnković za dekana Fakulteta za matematiku.


Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Hrvatska ima sve više ljudi s fakultetskom diplomom: Evo zašto to nije nužno tako dobra vijest

Usvojili posebne smjernice za roditelje i skrbnike koji rade na Sveučilištu

Na istoj su sjednici senatori prihvatili Smjernice za usklađivanje poslovnog i privatnog života zaposlenih roditelja i skrbnika na Sveučilištu u Rijeci. Cilj je tih smjernica, ističu iz rektorata, ukazati sastavnicama riječkog sveučilišta na temeljna prava i ključne mjere o kojima treba voditi računa kada se uređuju znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna radna mjesta.

Sve to čini se kako bi se pridonijelo ostvarenju načela rodne ravnopravnosti i ravnoteže između poslovnog i privatnog života. Posebno je bitno postići rodnu ravnopravnost i ravnotežu u nastavnim i drugim poslovnim obvezama roditelja i skrbnika. Sukladno važećim propisima, ističu iz rektorata, to se odnosi na fleksibilizaciju radnog vremena i uvjeta za roditelje i skrbnike, rad na daljinu i izdvojenom mjestu kao i posebne dopuste.

Copy link
Powered by Social Snap