Pretraga

‘One male stvari poslije polusna’ otvaraju 4. studentski DeSADU

A- A+


Izdvojeni članak

Priča jedne brucošice: Kako sam upala na Akademiju dramskih umjetnosti

Na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti danas započinje četvrti studentski festival DeSADU koji je posvećen mladim dramskim piscima. Naime tijekom cijelog tjedna na ovom festivalu čitat će se novi dramski tekstovi studenata dramaturgije. Uz tekstove, bit će organizirana i slušaonica ‘Radiodrame u Kantini’ gdje će se promovirati radiodramski program.

Četvrti studentski festival DeSADU, koji organiziraju studenti dramaturgije Akademije dramskih umjetnosti, počinje danas u prostorima Akademije. Petero studenata koji su odabrani putem javnog natječaja kroz tjedan će čitati svoje autorske dramske tekstove. Izlagat će Dina Vukelić, Karla Crnčević, Kristina Kegljen, Mirna Rustemović i Ivan Penovića.

Program počinje večeras u 20 sati, čitanjem teksta ‘One male stvari poslije polusna’ autorice Dine Vukelić, a nastavit će se druženjem studenata i posjetitelja na Akademiji.

Prvo čitanje bavi se pokušajima borbe protiv nesanice i raznim oblicama suživota s nesanicom. Glumi šestero studenata Akademije, a kako će studenti to izvesti moći ćete provjeriti već večeras.

Osim toga, održat će se i program Radiodrame u Kantini. Radi se o radiodramskoj slušaonici gdje se promoviraju budući autori dramskog radijskog programa, a ove godine će se bazirati na diplomskim radovima studenata Akademije.

Raspored programa za cijeli tjedan možete pronaći ovdje, a najnovije informacije možete pratiti na Facebook stranici festivala.