Pretraga

Otvorena je prva studentska agencija za povoljan privatni smještaj

A- A+

Sveučilište u Rijeci preko svoje tvrtke Strip osnovalo je Sveučilišnu smještajnu agenciju (SSA) koja će studentima pružiti pronalazak jeftinog smještaja, koji kvalitetom odgovara cijeni. Radi se o najpovoljnijoj agenciji na tržištu, a tvrtku čine bivši studenti riječkog Sveučilišta te studenti okupljeni u udruzi Bura znanja.

Riječko Sveučilište otvorilo je prvu studentsku agenciju za nekretnine ‘Sveučilišnu smještajnu agenciju‘ kojom će se studentima pružati modernu i adekvatnu uslugu smještaja. Na spomenutom Sveučilištu studira oko 20.000 studenata od čega malo manje od polovine otpada na one kojima je za vrijeme studija potreban smještaj, a najpovoljnija agencija na tržištu će im uvelike pomoći pri potrazi.

Izdvojeni članak

Najčudniji stanodavci koje su sreli studenti po Hrvatskoj


www.ssa.uniri.hr

Prva studentska agencija za nekretnine

U Rijeci se cijene najma stanova kreću od 100 do 200 eura po osobi, u što nisu uključene režije, stoga će svrha prvi studentske agencije nekretninama SSA biti po povoljnoj cijeni pronaći studentima što adekvatniji smještaj. Pri tom će paziti na to da su kvaliteta smještaja i cijena usklađene.

Projekt je realizirala sveučilišna tvrtka Strip d.o.o. koju čine bivši studenti našeg Sveučilišta. Također su u realizaciji sudjelovali studenti okupljeni u udrugu Bura znanja. Agencija će naplaćivati svoje usluge studentima trudeći se biti uvijek najpovoljnija na tržištu, istaknuo je direktor tvrtke Strip Ivan Roje. Nadodao je kako će 25 posto ukupne cijene usluga biti uloženo u razvoj novih sličnih projekata.

Izdvojeni članak

Suludi uvjeti stanodavca prilikom useljenja

Projekt pokrenuli sami studenti

Tvrtku Strip prošle je godine osnovalo Sveučilište sa svrhom zapošljavanja studenata i razvoja sveučilišnih resursa, a novim projektom, koji su pokrenuli sami studenti, želi se podignuti kvaliteta smještaja studenta, podignuti konkurentnosti riječkog Sveučilišta naspram ostalih sveučilišta u okruženju te kreirati prepoznatljiv brand prilagođen studentima.

– Vjerujemo da će upravo ovaj projekt, kada u potpunosti zaživi cjelovito web riješenje, transparentnim prikazom ponude stanova utjecati da se i cijene reguliraju, izjavio je direktor Stripa.

Druga hrvatska Sveučilišta još nisu pokrenula sličan projekt, no Roje se nada kako će uskoro slijediti njihov primjer te omogućiti svim studentima što bolji i povoljniji smještaj.

Copy link
Powered by Social Snap