Pretraga

Pitali smo Ministarstvo kada će isplatiti državnu stipendiju, evo što su nam odgovorili

A- A+

Rezultate natječaja za državne socio-ekonomske stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 3. prosinca. Malo manje od 10.000 studenata diljem Hrvatske od tada se pita samo jedno – kada će im na račun sjesti prve rate stipendije? To pitanje postavili smo Ministarstvu, a u svome upitu zatražili smo i odgovor na ono kada će biti poznata rješenja prigovora.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

– Isplate studentima koji su zadovoljili sve kriterije sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju će biti zaključno do kraja ovoga tjedna. Isplatit će se tri rate koje će uključivati isplate za mjesece listopad, studeni i prosinac, tako su iz Ministarstva odgovorili na naše pitanje kada će točno studenti vidjeti svoj novac.

Izdvojeni članak
stipendije

Ovo je urnebesno: Studenti koji čekaju državnu stipendiju sada dobili i svoju himnu

Prošloga tjedna, točnije 11. prosinca, završen je rok za podnošenje prigovora na rezultate natječaja za državnu stipendiju. Brojne studente koji su nam se javili zanimalo je i kada će se biti poznata rješenja prigovora.

– Što se tiče roka za prigovore rezultata natječaja, prigovori su trenutno u fazi obrade. Liste kandidata kojima je prigovor uvažen će biti dostupne u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora. Studenti će putem e-maila dobiti odgovor na to je li njihov prigovor prihvaćen ili ne, kažu iz Ministarstva.

Podsjetimo, državna socio-ekonomska stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i isplaćuje se za devet mjeseci akademske godine. Dakle, u ovotjednom krugu isplate studenti će na račun dobiti 3.600 kuna, a preostali iznos isplatit će im se u šest mjesečnih rata do lipnja.

Prema rezultatima natječaja od 3. prosinca, u sve četiri kategorije podijeljeno je 9.966 stipendija, od 10.000 koliko ih se odlukom Ministarstva dodjeljuje.

Pitali smo Ministarstvo kada će isplatiti državnu stipendiju, evo što su nam odgovorili
Share via
Copy link
Powered by Social Snap