Pretraga

Pojavilo se žarište među studentima, Capak: ‘Imamo dojavu da je riječ o 20 erasmusovaca’

A- A+

Kako je objavljeno na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite, u protekla 24 sata zabilježen je 1.891 novi slučaj zaraze koronavirusom. Među novozaraženima je i 20 studenata koji su stigli na razmjenu u Split.

Krunoslav Capak|Screenshot: Nova TV

Stožer civilne zaštite danas je izvjestio kako je posljednja 24 sata zabilježen je 1.891 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.600. Razlika između ovoga i prošloga tjedna je 32% više u ovom tjednu, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na pitanje o tome postoje li određena žarišta, rekao je:

– Imamo dojavu iz Splitsko-dalmatinskoj županiji da se u 20 slučajeva radi o studentima koji su došli studirati u Hrvatsku.

Sveučilištu u Splitu poslali smo upit oko toga znaju li za pojavu zaraze među studentima te na koji su način zbrinuli zaražene. Odgovore ćemo objaviti čim pristignu.

Izdvojeni članak

Ministarstvo objavilo nove podatke: Provjerite koliko je zaraženih učenika u svakoj od županija

Inače, još je početkom akademske godine Sveučilište u Splitu izvjestilo kako je tamošnjim studentima u samoizolaciji osigurana psihološka pomoć i to telefonskim savjetovanjem ili e-savjetovanjem.

– Navedeno uključuje opciju savjetovanja na engleskom ili hrvatskom jeziku. Na ovaj način studenti mogu dobiti podršku u nošenju s trenutnom situacijom, izraziti svoje strahove i naučiti se bolje nositi s neugodnim emocionalnim stanjima koja su očekivana reakcija na ovakve stresore, priopćeno je sa splitskog Sveučilišta.

Termin u kojem studenti mogu nazvati je radnim danom od 9-11 h, broj: 091/4433935, a mogu se i javiti na mail: [email protected].

krunoslav capak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap